0
Evrokup

EVROKUP: Breša ‘pomogla’ Zvezdi, (ne)očekivan debakl Mornara u Malagi

Objavljeno: 21.11.18 u 22:56

Večerašnjim mečevima kompletirano je osmo kolo Evrokupa.

Košarkaši Cedevite jedini su predstavnik ABA lige koji je upisao trijumf u ovom kolu.

Breša je na svom terenu savladala Galatasaraj rezultatom 86:65 i tako stigla do treće ovosezonske pobede. Ovaj trijumf ima značaj i za crveno-bele, jer da je pobedio, tim iz Istanbula bi bio izjednačen po broju pobeda sa timom sa Mladog Kalemegdana. Breša je bolje otvorila utakmicu od rivala iz Turske, a na pauzu na poluvremenu otišlo se sa ‘plus osam’. Međutim presudna bila je treća deonica, gde su domaći igrači postigli 18 poena, a gosti samo pet i tada već je bilo jasno ko je pobednik i u kom smeru ide završnica meča.

Košarkaši Mornara nakon pobede u prethodnom kolu nad Torinom, ponovo su doživeli poraz i to ubedljiv. Ekipa Mihajla Pavićevića poražena je od Unikahe rezultatom 113:76. Domaći košarkaši ubacili su u prvom poluvremenu 62 poena, a nakon 15 poena više posle prve četvrtine, jasno su do znanja stavili šta žele u ovom meču.

Najraspoloženiji u ekipi Unikahe bio je Šermendini sa 19, te Salin sa 17, a naš Dragan Milosavljević za skoro 20 minuta ubacio je devet poena i imao je šest skoskova. U sastavu Barana Bobi Braun ubacio je 18 poena uz devet asistencija, a pratio ga je Vranješ sa 14.

Ekipa Torina nastavila je seriju poraza, a od njih večeras je bolja bila ekipa Uniksa, koja ih je savladala rezultatom 72:82. Prelomna je bila treća četvrtina, do koje su domaći imali ‘plus sedam’, ali tada postižu osam i primaju 27 poena, što je bio prelomni trenutak.

Berlinska Alba stigla je do šestog ovosezonskog trijumfa i do nad ekipom Limoža, rezultatom 84:76. Nakon lošijeg prvog poluvremena, domaća ekipa ‘dodala je gas’ u drugom i rešila pitanje pobednika. Najviše poena za sastav iz Berlina postigao je Čapman 15, uz devet skokova, uz njega su bili Sikma sa 14 i Peno sa 12, dok je kod gostiju najbolji bio Hardi sa 15, te Samjuels sa 12.

Evrokup, 8. kolo

GRUPA A

Monako – Ulm 84:81
Andora – Crvena zvezda 91:80
Breša – Galatasaraj 86:59

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA B

Tofaš – Lokomotiva Kubanj 99:105
Cedevita – Arka 94:87
Alba – Limož 84:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA C

Turk Telekom – Asvel 78:83
Zenit – Trento 99:102
Partizan – Valensija 61:69

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA D

Frankfurt – Lijetuvos Ritas 65:63
Torino – UNIKS 72:82
Unikaha – Mornar 113:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter