0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALEKSEJ NIKOLIĆ: Trinkijeri je zahtevan trener – mi moramo da ga pratimo

Objavljeno: 12.11.18 u 14:21

Plejmejker crno-belih bio je jedan od najzaslužniji za trijumf svoje ekipe nad Cibonom u sedmom kolu ABA lige.

Iako se očekivalo da će mnogo lakše ekipa Andree Trinkijerija nastaviti pobednički niz, to i nije bilo baš tako.

Gosti su na tom meču poveli sa 12:0, potom 23:8, ali se ekipa Partizana nošena igrom sjajnog Markusa Pejdža i Nikolića, a potom i energijom čitavog tima vratila u utakmicu i uspela da preokrene rezultat.

– Nismo odmah pronašli dobar ritam, ali svih 12 igrača znali su šta je falilo – energija. Da ih stignemo i da igramo kako treba. Ne volim sebe da izdvajam od tima i nisam samo ja bio tu. Bio je i Zagorac, Gegić, svi ostali, rekao je Nikolić.

Šut spolja obeležio je njegovu partiju, a tri ubačene trojke ‘zapalile’ su navijače na tribinama.

– Ne ustručavam se da šutnem kad god sam otvoren. Uvek sa samopouzdanjem uzimam te šuteve. Bitno je da pronalazimo jedan drugog kada smo otvoreni, to od nas traži i trener Trinkijeri. Mislim da je to sistem u kome se komforno osećamo.

FOTO: STARSPORT

Svestan je Nikolić da ova ekipa Partizana ima još puno prostora za napredak.

– Lepo je kada se dobija, ali naša igra je daleko od onoga što želimo. Da bismo bili konkurentni jačim timovima, kakvi nas čekaju u narednim utakmicama, moramo još mnogo da treniramo. Opet, ne smemo nikoga da se plašimo. Jesmo mladi, nekad grešimo iz neiskustva, ali ova energija treba da nam bude glavno oružje na svakoj utakmici.

Jedini je on iz ove ekipe već sarađivao sa Trinkijerijem u Bambergu.

– Još se navikavamo, on na nas, mi na njega, na sistem. Iz iskustva koje imam, pokušavam saigračima da objasnim šta traži u kojim situacijama, kako bi i njima bilo lakše. Zahtevan je trener, donekle je prilagodio svoje zahteve, ali svakako da hoće da nas napravi boljim igračima, da možemo da igramo na najvišem nivou. To mu je cilj i moramo da ga pratimo u tom smislu, rekao je on.

Na konstataciju da je na ovom meču igrom podsetio na plejmejkera Grčke selekcije i Fenerbahčea, Kostasa Sloukasa, on je kazao:

– Ne znam. Poređenja ću ostaviti vama. Ne volim da se upoređujem sa bilo kim, zaključio je Nikolić.

Košarkaše Partizana u sredu očekuje utakmica Evrokupa protiv Zenita u gostima, a nakon toga protiv Budućnosti u ‘Morači’. Pakleni ritam crno-beli nastaviće i naredne sedmice kada prvo dočekuju ekipu Valensije, a nakon čega će  igrati ‘večiti’ derbi sa Crvenom zvezdom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter