0
Fudbal

KL: ‘Vatromet’ na ‘Bombonjeri’, ipak odluka o šampionu pada na ‘Monumentalu’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.18 u 22:06

Prvi istorijski meč finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plate završen je bez pobednika 2:2 (2:1).

Euforija koja je tresla Južnu Ameriku nije bila uzaludna. Na stadionu ‘Bombonjera’ gledali smo spektakl u kom nije bilo pobednika, te ćemo za dve nedelje na ‘Monumentalu’ saznati ko će postati novi šampion Južne Amerike.

River je prvi zapretio pred prepunim tribinama ‘Bombonjere’, u 15. minutu centrirao je Kasko, tukao Bore, a Rosi odbranio. Za Boku nije utakmica dobro počela, jer je u 27. minutu zbog povrede izašao najbolji igrač tima Pavon, a ušao je napadač Benedeto. U 34. minutu Boka je povela, Abilja je šutirao iskosa, golman Rivera je odbio loptu, ona se vratila napadaču Boke, a on je iz drugog pokušaja matirao Armanija – 1:0. Krenulo se sa centra, a Prato je izašao sam na golmana Rosija i izednačio na 1:1. Boka je do poluvremena postigla novi gol, Vilja je centrirao, a Benedeto glavom pogodio za 2:1, da ‘Bombonjera’ ponovo proključa.

Drugo poluvreme je počelo u znaku Rivera. Pokušavali su Prato, Martinez i Kasko, ali je Rosi izlazio kao pobednik. Pravda je zadovoljena u 61. minutu kada je Martinez centrirao, a Iskierdo autogolom izjednačio na – 2:2. Boka je posle primljenog gola krenula na sve ili ništa, na teren je ušao i iskusni Tevez, koji je u 90. minutu sjajno uposlio Benedeta, a ovom zicer skinuo Armani. Ostalo je 2:2 pred revanš na ‘Monumentalu’ za 14 dana. Gol u gostima ne važi, tako da nema sumnje da će uživati u novom spektaklu.

BOKA JUNIORS – RIVER PLATA 2:2
/Abila 34, Benedeto 45+1 – Prato 35, Iskierdos 61ag/

Buenos Ajres.
Stadion: Bombonjera.
Gledalaca: 50.000.
Sudija: Roberto Tobar (Čile).

Boka Juniors: Rosi – Hara (od 83. Bufarini), Iskierdos, Magaljan, Olasa – Nandez, Barios, Perez (od 75. Zukulini) – Vilja (od 71. Tevez), Abila, Pavon (od 27. Benedeto).

River Plata: Armani – Montijel, Majdana, Pinola, L. Martinez (od 58. Fernandez), Kasko – Palasios, Perez, G. Martinez (od 77. Kintero)- Bore, Prato.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter