0
Evroliga

EVROLIGA: Panatinaikos slavio u grčkom derbiju – Printezis nije mogao sam

Objavljeno: 09.11.18 u 21:55

Kada su u pitanju dueli šestog kola Evrolige najviše pažnje privukao je onaj koji je odigran prestonici Grčke.

Ekipa Panatinaikosa na svom parketu savladala je Olimpijakos rezultatom 93:80.

Nakon veoma neizvesne prve deonice u kojoj su minimalnu prednost imali igrači domaćeg tima, ekipa Dejvida Blata u drugoj četvrtini dolazi do prve osetnije prednosti. Crveno-beli su krajem tog perioda igre na svom kontu imali prednost od devet poena, što je bilo delo pre svih Milutniova, Time i fenomenalnog Printezisa, a na odmor nakon drugog perioda otišlo se sa ‘plus sedam’ za Olimpijakos.

Početkom drugog poluvremena domaća ekipa polako je topila prednost gostiju, a na polovini treće deonici izjednačenje donosi Tanasis Antetokumpo. Nakon toga isti igrač vezao je još pet poena. Igrači Panatinaikosa samo su nastavili da povećavaju prdnost, koju je Printezis u jednom momentu spustio na dva poena, ali njegova ekipa nije uspela da isprati ritam iskusnog centra, te su igrači Ćavija Paskvala zasluženo slavili.

Najraspoloženiji za igru u redovima Panatinaikosa bio je Lukas Lekavičijus sa 17 poena, a pratili su ga Kalates sa 14 i Antetokumpo sa 12, dok je u sastavu gostujuće ekipe najviše poena ubacio Printezis 26, uz 17 poena Time i 11 Nikole Milutinova.

Evroliga, 6. kolo:

Četvrtak

Bajern – Darušafaka 116:70
Makabi – Real Madrid 66:87
Olimpija Milano – CSKA 85:90
Gran Kanarija – Efes 80:84

Petak

Himki – Barselona 80:87

Budućnost – Žalgiris 60:72

Panatinaikos – Olimpijakos 93:80

20.30 Baskonija – Fenerbahče

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter