0
Fudbal

Zambija preko golmana do boda

Objavljeno: 25.01.13 u 18:17

zambia

Odigran je prvi meč 2. kola u grupi C na Afričkom kupu nacija, a rezultat isti kao i na prva dva meča koja su odigrana – 1:1. Nigerija i Zambija su remizirali, a mnogo sreće imao je pobednik prethodnog Kupa nacija.

Nigerija je u prvom poluvremenu imala idealnu šansu da povede, dosuđen je penal posle preglupog faula na ivici kaznenog prostora sa desne strane. Međutim, Džon Obi Mikel je katastrofalno šutirao i golman Zambije Mvini je uhvatio živu loptu. Nigerija dolazi do vođstva u drugom delu igre, Obi Mikel je oduzeo loptu na 30-tak metara od gola, uposlio Emenikea, koji je izbacio svog čuvara iz igre i postigao gol. Zambija je krenula tek tada da igra, u nekoliko navrata je Enjama spašavao svoj tim, ali u 85. minutu nije mogao ništa. Dosuđen je penal za Zambiju posle jednog povlačenja opet na ivici šesnaesterca , sada sa leve strane, a penal je izveo golman Zambije Mvini i izjednačio!

Sada Nigerija i Zambija imaju po dva boda, a ako se i meč Burkina Faso – Etiopija završi remijem gledaćemo ludo treće kolo.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter