3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Pavkov i Jovančić za petu u nizu, Zvezda dodatno pobegla Radničkom i Partizanu na tabeli! (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.18 u 18:21

Petu pobedu u nizu su ostvarili izabranici Vladana Milojevića u domaćem šampionatu.

Rezultatom 2:0 je Crvena zvezda savladala Mačvu na gostovanju.

Neočekivano brzo usledila je prva prilika za Crvenu zvezdu, u 1. minutu utakmice, ali je srećom po domaćina Miloš Degenek malo zakasnio kod kornera te nije bilo prevelike opasnosti. Uzvratila je Mačva preko Nenada Gavrića koji je odlično primirio loptu među defanzivcima Zvezdem gađao izvan šesnaesterca, ali je Borjan uspeo da odbrani njegov udarac.

Najbolju priliku dotadašnjeg toka utakmice je propustio Milan Pavkov u 15. minutu. Sa ivice peterca je lepo izbacio čuvara špic Zvezde, ali je njegov udarac bio neprecizan. Kako je duel odmicao, Zvezda je bila sve konkretnija, a ovaj duel bi mogla da obeleži i jedna sportna situacija sudije Ilije Brdara koji je poništio gol Zvezde u situaciji gde je procenio na signalizaciju pomoćnok arbitra da se radi o ofsajdu.

Međutim, par minuta kasnije crveno-beli uspevaju da dođu do pogotka, preko Milana Pavkova. Centrirao je Veljko Simić, lopta nije išla oštro ka kaznenom prostoru Mačve, već je dugo letela i nije izgledalo kao da će predstavljati opasnost domaćim defanzivcima. Međutim, veoma blizu gol-aut linije je Milan Pavkov nadskočio Tošića i iz vrlo nepovoljne situacije matirao Puletića.

(Izvor: YouTube/ZB TV)

U 55. minutu novi gol iz ofsajda fudbalera Crvene zvezde, pogodio je Pavkov ali ovoga puta opravdano poništen. Pet minuta kasnije, Dušan Jovančić se upisao među strelce nakon veoma dobrog dodavanja El Fardu Bena.

Jovančić je utrčavao i rukom gestikulirao Benu gde želi da mu ubaci loptu, Ben je to i učinio, a Jovančić nakon što je izbio sam pred Puletića, ‘bocnuo’ loptu preko čuvara mreže ekipe iz Šapca.

Zvezda je u 80. minutu mogla do novog gola kada je iz slobodnog udarca zapretio Ben, ali je lopta udarila u prečku. Zatim je i Nenad Gavrić imao dobru priliku za Mačvu, međutim Milan Borjan je u toj situaciji izašao kao pobednik.

Na kraju, jedan pad koncentracije i grub faul Ristivojevića za drugi žuti karton i igrača manje domaćina na samom kraju utakmice.

(Izvor: YouTube/Cika Mige)

MAČVA – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)
(Pavkov 38, Jovančić 61)

Stadion: Gradski
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Ilija Brdar

MAČVA (4-3-3): Puletić – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Lazarević (od 59. Milosavljević) – Ivić (od 78. Babić), Adamović (od 70. Gemović), Gigić – Gavrić, Tošić, Đoković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić – Jovančić, Krstičić – Ben, Ebesilio (od 76. Srnić), Simić – Pavkov (od 77. minuta Stojiljković).

Superliga 13. kolo:

Subota:

Zemun – Voždovac 2:1 (2:1)
(Mrkaić 5, 17 – Ješić 10)

Partizan – Napredak 1:1 (1:0)
(Nikolić 12 – Vukanović 62)

Rad – Radnički Niš 0:0

Radnik – Čukarički 1:0 (0:0)
(Stojanović 86)

Vojvodina – Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
(Eze 34, 45+3)

Bačka – Proleter 0:1 (0:1)
(Čolović 2)

Nedelja:

Mačva – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
(Pavkov 38, Jovančić 61)

18.00 Mladost Lučani – Spartak Subotica

0
0
3 Komentara
  1. Gdje vam je generalni direktor već mjesec dana, zašto se sakrio u mišju rupu? Prije je svake nedkjelje imao nešto da kaže. Vaša svaka utakmica je namještenas i sklanjalica, ili sa rivali,ma, ako ne može sa njima onda sa sudijama. Kako kaže ovo Kosanović, vaš bivši trener za vas? Mora da vas nije stifd ni malo?

    0
    0
    Odgovori
      • Niste postemo centar presli da bi tako prijetili. Pogledaj rezultate derbija kada je Partizan igrao Ligu sampiona 2010. To vam ne smeta da te titule zovete toletule.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter