12
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Novi kiks Partizana, majstorija Vukanovića za veliki bod Napretka u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.18 u 17:52

U 13. kolu Superlige Srbije Partizan u Humskoj nije uspeo da savlada Napredak, na kraju 1:1 (1:0).

Partizan je nastavio da prosipa bodove, ovoga puta na svom bunjištu protiv Napretka. Dominirala je četa Zorana Bate Mirkovića 62. minuta, a onda naivno primila gol posle majstorije Vukanovića i kola su krenula nizbrdo. Na sve to nadovezao se crveni karton mladog Đerleka koji je dva puta oštro startovao. Ali, idemo redom…

Nije Partizan briljirao u prvom poluvremenu, ali je prvu i najveću šansu iskoristio. Pripretili su gosti u 9. minutu udarcem Vukanovića, ali pravo u Stojkovića. Samo tri minuta kasnije iz prve prave akcije crno-beli su poveli, Rikardo je dobio loptu uz levu aut liniju, on je produžio napred do Jankovića, on nije bio sebičan da šutira već je loptu poslao na drugu stativu gde Nikoliću nije preostalo ništa drugo no da pogodi mrežu. Posle vođstva Partizana usledio je miran period utakmice, koji je u 35. minutu prekinuo Rikardo dobrim udarcem sa distance, ali je lopta tik prešla preko prečke. Samo tri minuta kasnije pokušao je i mladi Đerlek iz slobodnog udarca, ali je zamalo bio neprecizan. Partizan je do drugog gola mogao u 44. minutu, posle centaršuta sa dense strane u kaznenom prostoru Napretka nije bilo fudbalera crno-belih, ali je loptu očajno zahvatio jedan od defanzivaca gostiju i umalo postigao autogol. Ipak, na poluvreme se otišlo vođstvom ‘parnog valjka’ – 1:0.

Partizan je ofanzivno krenuo u drugom poluvremenu i već u 49. minutu je šansu imao Nikolić, ali je njegov udarac završio pored gola. Samo nekoliko minuta kasnije napadač crno-belih se dobro zagradio, pokušao je da šutira, ali je izblokiran, u nastavku lopta je stigla do Zakarića, ali je i on bio neprecizan. U 56. minutu Janković je pokušao sa distance, ali pravo u Petrovića. Kazna za Partizan stigla je u 62. minutu, Boranijašević je ubacio loptu sa desnog boka po zemlji, a Vukanović je petom pogodio za 1:1.

FOTO: STARSPORT

Tada su stvari krenule nizbrdo po Partizan, u 72. minutu Đerlek je napravio drugi žuti karton, tačnije crveni. Pored igrača manje, ‘parni valjak’ je zapretio preko Markovića, ali je njegov pokušaj glavom lako zaustavio Petrović. Napredak nije bio baš raspoložen da napada iako je imao igrača više, a Partizan nije bio kadar da sa deset igrača dođe do gola. Kruševljani su pokušali u 89. minutu, ali je udarac Vulića bio preslab za Stojkovića. Na kraju po bod ekipama i pesma ‘Grobara’ ‘Uprava, napolje’.

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN – NAPREDAK 1:1
/Nikolić 12 – Vukanović 62/

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Novak Simović
Žuti kartoni: Đerlek, Rikardo, Janković (Partizan), Ostojić, Veškovac, Samuel, Vulić (Napredak)
Crveni karton. Đerlek (Partizan)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijete, Urošević (od 79. Kosović) – Zdjelar, Đerlek, Janković, Zakarić – Nikolić, Rikardo. Klupa: Kljajić, Enake, Ostojić, N. G, Miletić, Smiljanić, Kosović, Ivanović. Trener: Zoran Mirković.
NAPREDAK: Ni. Petrović – Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović – Baha, Kostić – Alivodić (od 79. Ivanović), Vulić, Vukanović (od 87. Ilić) – Zec. Klupa: Janković, Marinković, Eskić, Rušević, Ilić, Stevanović, Ivanović. Trener: Milorad Kosanović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
12 Komentara
  1. Nema sta da se cudite, partizan ima par valjanih igraca, i do zime nista extra nece biti, moraju bati dovesti valjano na zimu, neke poslati van, neke na pozajmicu, no dotle ce se zvezdi ispomagati, koja je ziva bruka za srbiju u evropi, sto partizan nije uspeo za dve lige sampiona ovi su u jednoj i jos nije kraj, najverovatnije ce im liverpul ocitati lekciju i u BG, izuzev da se terza dogovori uz neku paricu da ne napune mrezu borjanu, vidi se da ni posle toliko godina zvezda nije dorasla ni igranju lige evrope a kamoli lige sampiona, budimo realni, i ko uopste placa te dovedene igrace, od cega? zvezdasi ne komentarisite ovde zato, vec peticiju potpisujte za katanac na vas stadion, pa lepo veliki plastenik i hajdmo paprike hajdmo krompirici. Nek im je ovo zadnja liga sampiona da se ne bruka srpski fudbal vise, pa da od iduce godine gledamo tamo partizan kako i dolikuje, nema ljutnje ali niste za ligu sampiona ni pod tackom raznoi, ni sa svim pojacanjima, u JSL da vam se ne pomogne i tu bi bilo debakla,pozzzzzz

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma sta ih briga,radovace se kada Zvezda izgubi od Liverpula.To im je vaznije. Nema veze sto nemaju veze. Pantic ce da mi prica da ce Rikardo da dobije ponudu od 5-6 miliona,mozda ali cinara ali ni to nema veze. Nista od vesnika veceras,tek sutra.Cekajte da nadje manu na zvezdinoj utakmici. Ni slucajno da se spomene italijanski agent koji traze 250 hiljada eura ili ide tuzba. Ma sta vas briga,lepo vam je. Do sledecih bajki Pantica tipa mi necemo da stanemo,mi smo zrtve,borimo se protiv svih…Ma samo ostro,to vas lozi,revolucija.

    0
    0
    Odgovori
    • Vi ste godinama navijali za druge u svim sportovima protiv Partizana zato ne ka.. Ili imaš pamćenje ko zlatna ribica zato pedala na svoje vesti. UPRAVA NAPOLJE.

      0
      0
      Odgovori
  3. „Veliki partizan“ 😉
    Gde su oni grobari sto komentarisu kako Zvezda prima golove od najjacih evropskih klubova?
    E moji glodari,gledam utakmicu i u jednom trenutku kada je glodarcic dobio crveni karton kaze komentator sta li ce sada partizan uraditi,ja kontam u sebi najbolje staviti katanac…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter