2
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Zemun V Crvena Zvezda Beograd, 07.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MILOJEVIĆ PRED MAČVU: Želim da pobedim kuma, ali znam da nam neće biti lako

Objavljeno: 27.10.18 u 14:41

Šef stručnog štaba crveno-belih izjavio je da njeogvu ekipu protiv Mačve očekuje jedno od najtežih gostovanja.

Nakon poraza od Liverpula u Ligi šampiona aktuelni šampion vraća se obavezama u domaćem prvenstvu.

Igrači Crvene zvezde nakon gosotvanja u Ligi šampiona, gde su poraženi od Liverpula, sada idu na još jedno gostovanje. Oni će na megdan izaći ekipi Mačve na njihovom terenu u Šapcu, a upravo ova ekipa prošle sezone eliminisala ih je iz najmasovnijeg fudbalskog takmičenja kod nas.

– Igramo sa ekipom koja nas je namučila prošle sezone, kako u Superligi, tako i eliminacijom iz Kupa Srbije. Za Mačvu imam samo reči hvale, osim Matića ostali su joj skoro svi igrači, poseduje spoj mladosti i iskustva, i pokazala je kontinuitet kroz rad trenera Dragana Aničića, što je interesantno za srpski fudbal. Dosta pruža u Superligi i očekujem izuzetno borbenu i tešku utakmicu za koju ćemo se spremiti na najbolji mogući način, jer nas čeka jedno od najtežih gostovanja do kraja prvog dela prvenstva, počeo je Milojević.

Ekipa Mačve nedavno je promenila trenera, a novajlija na klupi ovog tima je ujedno i kum Zvezdinog trenera.

– Sigurno da će dolazak Darka Tešovića doneti kvalitet, bio je sa mnom u Panionisu i mislim da je Mačva napravila pravi izbor. Fudbalski se odlično poznajemo, a još bolje van terena jer je on moj venčani kum. Drago mi je da je ušao u superligaški karavan, to apsolutno zaslužuje. Ekipa iz Šapca je izabrala fantastičnog trenera koji je pobednik, tek je nekoliko dana tamo, ali bićemo spremni na sve.

FOTO: STARSPORT

Trener crveno-belih ni za narednu utakmicu neće moći da računa na sve igrače.

– U petak su određene preglede imali i Branko Jovičić, i Ričmond Boaći, a videćemo kakva je situacija sa Markom Marinom. Moramo da budemo dosta pažljivi što se tiče povreda takve prirode. Nijedan trener ne voli da su mu igrači duže van stroja, ali već smo se opekli jednom ili dva puta. Možda će se desiti da neki igrači budu i donekle spremni, ali ćemo ih možda sačuvati kako bismo bili apsolutno sigurni da su se oporavili. Imamo zgusnut raspored, igramo na svaka tri dana, čekaju nas i putovanja, ali izabraćemo najbolji mogući tim za tu utakmicu, rekao je on.

Milojević naglašava da je njegovom timu domaće prvenstvo prioritet.

– Moramo jako brzo da se prebacujemo sa jednog koloseka na drugi. Treba biti obazriv i pažljiv, drugačija je i atmosfera i način igranja, ali kroz priču stalno radimo na tome da momci budu mentalno spremni. Opet naglašavam, nama je domaće prvenstvo stvarno prioritet broj jedan i ako hoćemo da dođemo do cilja, onda moramo tako da razmišljamo.

Bodovna prednost u odnosu na rivale ne opušta previše mlaog stratega.

– Iskreno, ne pričamo o tome, ne razmišljamo na takav način, niti gledamo tabelu. Jednostavno, moramo da budemo fokusirani na ono što želimo, a to je da budemo najbolji u svakoj utakmici. Bodovna prednost nas ne dotiče apsolutno. Ovo je 13. kolo, ne znam ni da li je trećina prvenstva, ima još mnogo utakmica, dele se bodovi, pa onda plej-of… Dosta ekipa pretenduje za plej-of, velika je gužva u gornjem delu tabele i to je dobro, zaključio je Milojević.

FOTO: STARSPORT

Utakmica između Mačve i Crvene zvezde na programu je sutra od 16.30 časova, a prenos je na prvom kanalu televizije Arena sport.

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter