0
Fudbal

Fudbal UEFA Champions League Play-Off season 2018-2019 Red Bull Salzburg v Crvena Zvezda head coach Vladan Milojevic Salzburg, 29.08.2018. foto: Starsportphoto ©

MILOJEVIĆ PRED RAD: Trener Zvezde otkrio ko propušta naredni meč, ali i šta očekuje od Joveljića i Terzića

Objavljeno: 19.10.18 u 12:39

Crvenu zvezdu očekuje duel sa Radom u okviru 12. kola Superlige Srbije, a trener tima sa Autokomande Vladan Milojević istakao je da njegovu ekipu očekuje mali gradski derbi.

– Vraćamo se domaćem prvenstvu, igramo mali gradski derbi. Rad je dobra ekipa sa par iskusnih igrača, mada ih nisu ispratili neki rezultati. Nama su se svi vratili sa reprezentarivnih obaveza, sutra ćemo videti ko će igrati.

Uz ekipu će biti i dva mlada igrača, od kojih šef struke crveno-belih očekuje mnogo:

– Tu su i Joveljić i Terzić, koji će biti jednog dana nosioci igre. Dva bisera naše škole, ali ne želimo da žurimo sa njima, rekao je Milojević. Podsećamo, Joveljić je na prethodna tri meča kao starter postigao tri gola, a mogao bi da postane i rekorder Zvezde kada su fudbaleri do 20 godina u pitanju, ukoliko u narednih devet meseci postigne više od sedam golova.

Ipak, neće Zvezda biti u punom sastavu:

– Na Savića ne mogu da računam, trenira punom parom ali videćemo kakvo je stanje posle treninga danas. Ne znam još uvek kada će biti skroz spreman. Opekli smo se u Parizu, morao sam da ga menjam na poluvremenu.

Posle Rada, sledi Liverpul, a trener Zvezde je govorio o osećaju nadmetanja sa trenerima Liverpula, Napolija i Pari Sen Žermena:

– Meni lično znači puno nadmetanje sa Anćelotijem, Klopom i Tuhelom, gledam da naučim nešto novo. U fudbalu postoje nove tendencije, mi to želimo da prenesemo u nas fudbal.

Razmišljanje o Liverpulu je neizbežno:

– Ne možemo da pobegnemo od toga. Razmišljamo o Radu da bismo smanjili pritisak koji nosi duel sa Liverpulom. Takođe, prvenstvo je najvažnije za nas i okrećemo se samo Radu.

Ponovo je bilo reči o rasporedu:

– Ovo je zgusnut raspored, igramo na tri fronta, to je taj evropski ritam. Igrači za to moraju da budu psihički i fizički spremni, da igraju svaka tri dana. Fascinantan je broj utakmica ovog meseca, a tu su i putovanja. Mi na to nismo navikli, zato moraju da obrate pažnju na odmor i na svoj prijatan život. Rodić, to dete nije imalo nikakav odmor. Ali mi nemamo vremena za dan odmora i žao mi je zbog toga, ali mi je drago što je reprezentativac, zaključio je Milojević.

Sa stadiona „Rajko Mitić“ – Darko Noveski

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter