1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga /Mornar / Media Pro

ABA LIGA: Vranješ nakon ‘trilera’ srušio crno-bele (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.18 u 19:10

Treće kolo regionalnog košarkaškog takmičenja spojilo je ekipu Mornara iz Bara i crno-bele iz Beograda.

Ovu utakmicu obe ekipe dočekale su u dobrom raspoloženju, Mornar nakon pobede protiv Torina, dok su košarkaši Partizana bili bolji od ruskog Zenita u Evrokupu.

Od starta utakmice ekipa Mihajla Pavićevića pokazala je da želi da na svom parketu upiše prvu pobedu, u čemu je i uspela, a rezulat na ovom meču bio je 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:35). U petom minutu prve četvrtina Barani dolaze do rezultata od 11:2, a najevću zaslugu za to imali su Mićović i Luković. Krajem prve deonice crno-beli ‘dolaze sebi’ koševima Marinkovića i Lendejla, ali Nemanja Vranješ pogotkom za tri uspeva da održi distancu. Na kraju ovog perioda neprecizni su bili Si i Lendejl, a Voler drugom trojkom postavlja 25:14.

Ekipa Nenada Čanka u drugoj deonici propustila je nekoliko šansi da smanji razliku što je nagovestilo moguć, prvi poraz u ovoj sezoni. Nakon polovine odigranog vremena u drugom delu bilo je 37:27 za domaće. Nakon ovog Vranješ šestom trojkom svog tima pravi do tada maksimalnu razliku od 41:27. Keringtonpotom  solo akcijom vodi Mornar do ‘plus 18’, ali se na odmor ipak otišlo rezultatom 50:36.

Nakon odmora na poluvremenu crno-beli najavljuju žestoku borbu u nastavku, a trojka Pejdža i zakucavanje Gegića samo su potvrda toga. Krajem deonice nakon zakucavanja Đorđa Gagića, priliku da smanji zaostatak na osam poena nije isoristio Vanja Marinković, a Kenig trojkom za Mornar postavlja konačnih 77:67 na kraju treće deonice.

Aleksej Nikolić pogotkom za tri budi nadu navijača Partizana u dvorani ‘Topoloica’ da nije sve završeno. Uroš Luković nije uspeo da zaustavi Gegića koji smanjuje prednost na osam poena. Centar crno-belih Đorđe Gagić bio je veoma raspoložen u poslednjoj deonici, pa tako tri minuta pre kraja na asistenciju Pejdža smanjuje zaostatak na četiri poena, a potom prolazi pored Lukovića i smanjuje na ‘samo’ dva poena. Imali su Barani žestok odgovor na ovo, a Nemanja Vranješ trojkom sa devet metara uvećava prednost. Isti igrač u narednom napadu ponov pogađa za tri. a potom su usledila bacanja Nikolića i solo akcija Nikole Rebića.  Na 45 sekundi do kraja Pejdžovih ‘2+1’ smanjuju razliku na četiri poena, a odmah nakon toga Vranješ pravi grešku, Zagorac krade loptu i to kažnjava. Nakon toga Pejdž pogađa za tri i smanjuje razliku na poen zasotatka, ali je Vranješ bio dva puta precizan sa linije penala. Pejdž i u narednom napadu postiže pogodak, sam je pretrčao čitav teren i položio za dva. Na sedam sekundi do kraja Mornar je imao posed i poen prednosti koji. Vranješ u narednom napadu pogađa za dva, a Pejdž promašuje sa čitavog terena. Ovim trijumfom Mornar je stigao do prve pobede u sezoni, a crno-beli do prvog poraza.

SUBOTA:

Crvena zvezda – Krka 80:66

FMP – Cibona 93:88

Cedevita – Mega 86:95

NEDELJA:

Mornar – Partizan 97:94

Igokea – Budućnost 19.00

Olimpija – Zadar 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter