1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Velika pobeda! Partizan nadigrao Zenit u krcatom Pioniru, odlični Zagorac, Lendejl, Si… (FOTO)

Objavljeno: 09.10.18 u 21:53

Partizan je ostvario prvu pobedu u grupnoj fazi Evrokupa.

Crno-beli su u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ porazili Zenit rezultatom 89:82.

Veoma loš početak imala je ekipa Partizana koja je povela sa 2:0, da bi zatim primila deset uzastopnih poena. Ništa iz igre crno-beli nisu mogli da pogode u uvodnim minutima. Posle tog perioda, Partizan je boljom efikasnošću i čvršćom odbranom smanjio na dva razlike. U sedmom minutu prvog kvartala je Zenit mogao do dvocifrene prednosti nakon faula u napadu Gagića pri rezultatu 20:12, ali je u sledećoj akciji isto to učinio Voronov.

Odbrana ponovo vraća u igru crno-bele koji su vezali sedam poena, a na prvi odmor otišli sa zaostatkom od svega pola koša.

Na startu druge deonice Partizan dolazi do prvog vođstva nakon onog početnog od 2:0. Vanja Marinković je ubacio trojku za 26:24, ali je usledio odgovor Rusa od pet uzastopnih poena. Ona se nastavila usled nekoliko loših rešenja Partizana u napadu i išla do 12:0. Seriju je prekinuo Đorđe Gagić košem za 36:26.

FOTO: STARSPORT

U momentima kada je Zenit mogao do ubedljivije prednosti veliki promašaj pri otvorenom šutu napravio je Marko Simonović što je u potpunosti ‘raspalilo’ publiku u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’. Na krilima bučnog navijanja, crno-beli su smanjili na minus od samo tri poena zaostatka.

Ponovo Zenit dobro otvara četvrtinu, dok mučenje Partizana u napadu prekida Džok Lendejl trojkom.

Usledile su dve odlične odbrane Radeta Zagorca, nakon kojih je Partizan smanjio na minus jedan. U razmaku od svega pola minuta, Zagorac i treći put krade loptu i donosi prednost Partizanu od 52:51 nakon serije od deset vezanih poena.

Ređali su se dobri napadi na obe strane, Partizan je dugo čuvao prednost ali je u finišu Zenit stigao do izjednačenja od 65:65.

Početkom završne deonice smenjivale su se prednosti na obe strane. Dugo se igrao egal, a jedan od bitnijih momenata je trojka Alekseja Nikolića kojom je Partizan došao do 78:78. A onda serija crno-belih koja je odlučila pobednika. Si i Gagić su ređali dobre poteze, Partizan je ubacio osam vezanih poena i poveo sa 83:78. U finišu su crno-beli uspeli da održe prednost i upišu prvu pobedu u Evrokupu.

FOTO: STARSPORT

EVROKUP, GRUPA C, DRUGO KOLO

PARTIZAN – ZENIT 89:82
/21:22, 18:24, 26:19, 24:17/

Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: oko 6.500;
Sudije: Migel Anhel Perez, Olegs Latisevs, Reno Geler.

PARTIZAN: Pejdž 7, Si 12, Aranitović, Marinković 12, Gegić 1, Veličković, Pecarski 2, Gavrilović, Zagorac 16, Lendejl 16, Gagić 12, Nikolić 11.

ZENIT: Rejnolds 16, Mekel 12, Desjatnikov, Truškin 5, Voronov 4, Simonović 4, Panin 2, Utof 25, Skrab 14, Valijev.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter