1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA OTPUTOVALA ZA FRANCUSKU: Tomić – ‘Već smo zaboravili Budućnost’

Objavljeno: 09.10.18 u 16:21

Košarkaši Crvene zvezde uputili su se u Francusku preko Minhena, gde crveno-bele očekuje duel 2. kola Evrokupa koji će biti odigran protiv ekipe Monaka u sredu od 19.45..

Zvezda je krenula oko 13 časova, a rival je prošlogodišnji finalista FIBA Lige šampiona. Monako je sezonu otvorio pobedom nad Brešom u Italiji 80:68, a u redovima ovog tima nastupaju nekadašnji krilni centar Zvezde Elmedin Kikanović, bivši plej Mornara i nesuđeno pojačanje crveno-belih Derik Nidam, dok je trener Sašo Filipovski, bivši stručnjak Olimpije.

Utakmica dolazi nakon trijufma u Podgorici nad timom Budućnosti, ali…

– Nema puno vremena, već smo se okrenuli narednom protivniku ekipi Monaka. Imaju dve pobede i dve izgubljene utakmice u Francuskoj ligi, i vredan brejk u evrokupu. Sigurno da se radi o ekipi koja je vrlo nepredvidljiva, igraju puno u tranziciji, insistiraju na 1 na 1, puno kontranapada, igraju na polovini terena. Suština je da igraju jednostavno, znaju šta hoće i kako da koriste igrače koje imaju. Prevaga? Moramo da imamo 40 minuta koncentracije i da kontrolišemo ritam i protivnika, Evrokup je ove sezone vrlo kvalitetan, svi su jaki, ako se malo opustimo imaćemo problema, važno je da smo već zaboravili Budućnost i spremamo se za Monako. Regland je mnogo bolje biće spreman za taj meč… rekao je trener Crvene zvezde mts Milan Tomić.

Dobrom rezultatu se nada i Filip Čović, koji ističe da će značiti i to što crveno-beli odlično poznaju Nidamove kvalitete:

– Odigrali smo dobru odličnu utakmicu u ABA ligi, ali već smo je zaboravili i okrenuli se narednom protivniku Već smo počeli pripreme za taj meč, nemamo puno vremena ali ćemo se spremiti dobro, jer imamo sve potrebne informacije o ekipi Monaka. Ono što dobro znamo je Derik Nidam koga znamo sa parketa ABA ige u dresu Mornara, izvanredan igrač, igrač tempa, nepredvidiv, može da šutne iz svake pozicije i udaljenosti, i biće vrlo važno zaustaviti ga u tranziciji, otkriva Čović.

Ekipa je otputovala u Monte Karlo preko Minhena, a večeras u vreme utakmice odradiće trening u dvorani na stadionu „Luj II“ u Monaku, u kojoj crveno-bele očekuje meč u sredu.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter