0
ATP

NOVAK O NADALU: Španac je zbog svog stila igre često povređen

Objavljeno: 06.10.18 u 19:42

Ako Novak Đoković osvoji titulu na mastersu u Šangaju to bi značilo da će biti veoma blizu povratka na tron, jer španski teniser Rafael Nadal propušta ovaj turnir.

Srspki teniser govorio je o ovoj povredi svog uz Rodžera Federera ‘najljućeg’ rivala.

– Njegov stil igre zahteva mnogo utrošene snage. On dosta kliza na terenu, troši mnogo energije na svaki udarac. Njegovi zglobovi i celo telo zbog toga i te kako trpe i nije mu lako. Takav stil igre gaji više od 10 godina, što je svakako najveći uzrok tih povreda. Osvojio je toliko grend slem trofeja, mnogo titula na raznim velikim turnirima. Dokazao se u prošloj deceniji i na tvrdoj podlozi, koja mu svakako najmanje odgovara, rekao je Novak.

Izrazio je veliko poštovanje Đoković prema španskom kolegi.

– Imam veliko poštovanje za njega. To je verovatno zbog toga što troši dosta snage na turnirima, zbog svih rezultata uprkos tome kroz šta je morao da prođe, kazao je on.

Pokušao je naš teniser da uporedi svoj stil igre sa Nadalovim.

– Moja igra je nešto bliža Rafinoj. Svestan sam koliko snage ulažemo u svaki poen, što se vidi po našem klizanju na terenu. Sa druge strane, imate Federera koji ponekad igra bez napora i glatko. Ali, to ne znači da ne troši dosta energije kada igra. Nije lako, jer mnogo toga morate da uložite kako biste bili na vrhu. Posebno na grend slem turnirima, zaključio je Novak.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter