0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ZANIMLJIV POČETAK SEZONE: Žreb za ABA Superkup dodelio ozbiljne protivnike Zvezdi i Partizanu

Objavljeno: 28.08.18 u 14:10

Za Crvenu zvezdu će ovog biti debitantski nastup u ovom takmičenju, dok će Partizan odmah na startu dobiti priliku za revanš zbog prošlogodišnjeg poraza.

Superkup ABA ove godine igraće se po istom principu kao prošle, kada je premijerno odigran u Baru. Ove godine, domaćin će biti Laktaši. Održan je žreb za četvrtfinale i svoje rivale dobili su srpski klubovi.

Crvena zvezda će na otvaranju igrati protiv Olimpije iz Ljubljane, dok će Partizan imati priliku da se revanšira Mornaru iz Bara, koji ga je eliminisao prošle sezone, kako u Superkupu, tako i u plej-ofu ABA j.t.d. lige.

Preostala dva para čine Budućnost i Igokea, odnosno, Cedevita, koja brani trofej, i Zadar. Poznato je da se ‘večiti’ rivali ne mogu sastati pre projektovanog finala.

Turnir počinje 20. septembra utakmicom Mornar – Partizan od 18 časova, a tog dana sastaće se i Budućnost i Igokea od 20:30h.

Dan kasnije igraće Cedevita i Zadar od 18h, a u večernjem terminu snage će odmeriti Zvezda i Olimpija. Finale će biti na programu 23. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter