0
AdmiralBet ABA Liga

PARTIZAN POČEO PRIPREME ZA NOVU SEZONU: Ako ste od nas bolji, pokažite to na terenu (FOTO)

Objavljeno: 13.08.18 u 19:32

U dobrom respoloženju igrači kluba iz Humske ulice polako ulaze u novu sezonu.

Trener kluba Nenad Čanak danas je izvršio prozivku igrača.

Očekivanja kluba pred novu sezonu, u skladu sa velikom tradicijom koju ima. Nakon krize koja ih je pratila, crno-beli najavljuju napad na domaće trofeje, kao i ABA ligu, a u Evrokupu želja je da se postigne što veći uspeh.

– Početak je priprema i znamo ambicije Partizana. Ekipa je unapređena da bude konkurenta u borbi za trofeje u svim takmičenjima, a da u Evrokupu dogura što dalje. Imamo dovoljno vremena da odradimo to što je potrebno da se spremimo, počeo je priču Nenad Čanak.

Trener Partizana zadovoljan je realizacijom u prelaznom roku, a posebno ga raduje što je veće sada ekipa skoro kompletna.

– Klub je učinio veliki napor da na prvom treningu imamo 90 odsto ekipe. Videćemo da li nam je potreban još neki igrač na vanjskim i unutrašnjim pozicijama. Mi smo se odlučili za ove igrače koje smo doveli i očekujem od njih da opravdaju poverenje, rekao je on.

Milan Minić i Sead Krdžalić nova su pojačanja u stručnom štabu.

– Meni je izuzetno značajno da pored sebe imam dva čoveka koja su svašta prošla u ovoj našoj košarkaškoj džungli – Milana Milića i Seada Krdžalića. Zadovoljstvo je potpuno, naglasio je Čanak.

Usled reprezentativnih prozora ekipa crno-belih u jednom trenutku ostaće bez nekoliko igrača.

– Imamo par igrača koji su standardni u svojim reprezentacijama i bez njih ćemo morati da radimo kada budu kvalifikacioni prozori FIBA za Svetsko prvenstvo. Moramo da nađemo rešenje za to. Generalno, raspoloženje je takvo da Partizan mora da bude konkurentan u borbi za trofeje, dodao je on.

Sportski centar ‘Korn’ mesto je gde će igrači Partizana trenirati naredne tri godine.

– Sigurno da će to olakšati dosta klubu. Nema limita, sala je naša (prvog tima) četiri sata dnevno. Uz benefit koji ima prvi tim, smatram da će Partizan imati benefit koji će biti vidljiv u nekom određenom periodu, jer u ovoj sali treniraju i mlađe kategorije.

Velika je konkurencija za prsten ABA lige, ali po rečima mladog stručnjaka crno-beli ne odustaju od borbe za najvišu poziciju.

– Cedevita, Zvezda i Budućnost su ekipe koje imaju ambicije da dođu do Evrolige. Partizan je u grupi s njima. Ne mislim da smo favoriti, ali ne priznajemo im da su bolji dok to ne dokažu na terenu. I ostale ekipe su vrlo nezgodne, imamo primer Mornara od prošle godine, tu je Igokea, Olimpija je pojačana…, zaključio je Nenad Čanak.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter