0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ĐOKOVIĆ: I sam se pitam da li ću moći da nastavim ovako…

Objavljeno: 28.07.18 u 14:30

Osvajač Vimbldona i po mnogima trenutno najbolji teniser sveta, iako to rang lista ne pokazuje, ističe da se i sam pita da li će moći da zadrži nivo igre iz Londona.

Novak Đoković trenutno se priprema za američku turneju i turnire na betonu, a naredni je od 3. do 12. avgusta Masters u Montraelu.

Briljirao je na Vimbldonu i oduševio planetu, pa su sada i očekivanja znatno veća.

– Jasna su mi pitanja ljudi da li ću biti u stanju da zadržim ovu konstantnost i visok nivo igre. Verujte mi, i ja se isto pitam. Istovremeno, ne mogu previše ni da gledam sa strane jer moram da budem svestan ovoga što sam postigao. Da ste me pre mesec, mesec i po dana pitali da li mogu da osvojim Vimbldon… Ne znam, nadao bih se tome svakako, ali svakako da nisam bio siguran da li je nivo mog tenisa dovoljno kvalitetan za tako nešto – izjavio je Đoković.

Naravno da sam veoma srećan i zadovoljan činjenicom da mogu, bez ikakvih problema, da se takmičim kao što sam to činio na nekoliko prethodnih turnira, pre svih na Kvinsu i Vimbldonu. Za mene to predstavlja ogromnu dozu samopouzdanja, odnosno odskočnu dasku za sve ono što me čeka.

Đoković je ‘univerzalac’ i sve podloge mu dobro leže, pa tako i beton. Novak sam kaže da voli da igra na tvrdoj podlozi.

– Zaista ne mogu da predvidim budućnost, tako da ne znam šta će se događati. Ali, znam da volim da igram na terenima sa tvrdom podlogom. US Open je uvek bio uspešan turnir za mene, a gde me prošle godine nije bilo zbog povrede. Jako se radujem, daću sve od sebe i videćemo gde će me to odvesti – istakao je Đoković.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter