0
Fudbal

Twitter/Screenshot

LEGENDARNI ŠMAJHEL OSUO PALJBU PO BRAZILCU: Nejmar izgleda kao de će umreti, ono što on radi sramota je za fudbal

Objavljeno: 03.07.18 u 11:28

Petar Šmajhel nije štedeo kritike na račun prve zvezde ‘karioka’.

Fudbaler PSŽ-a ponovo je na meti kritika zbog svog ponašanja.

Prvo je čuveni Erik Kantona izneo negativne komentara na račun Brazilca, a sada mu se priključila još jedna legenda. Nekadašnji čuvar mreže ‘crvenih đavola’ Peter Šmajhel nije impresioniram Nejmarom.

– FIFA je Nejmara proglasila najboljim igračem utakmice, ali bi zvaničnici Svetske kuče fudbala morali da preispitaju svoje odluke, imajući u vidu činjenicu kako se ponašao. Potrebno je da budu oprezni. Jedina reč kojom bih mogao da ga definišem je jadno! Ne mogu da upotrebim nijedan drugi termin, osim možda da je to što on radi sramota, rekao je Šmajhel.

Drugo poluvreme utakmice protiv Meksika zabalo je za oko bivšem golamnu.

Nejmar je izgledao kao da će svakog časa da umre!. Mislio sam da će morati na štake ili da će ga prebaciti u bolnici, možda i da ga nikad više nećemo videti na terenu. Za ovo je odgovorna FIFA, jer ponašanje kakvo je Nejmarovo ne želimo da vidimo u fudbalu. Imamo VAR. Sledeći potez trebalo bi da bude da se otarasimo tog glumatanja. Mogle bi i sudije na početku utakmice da ga upozore da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Ili da ga isključe kad sledeći put počne da se prevrće. Samo tako će naučiti, dodao je on.

Osvrnuo se Danac i na ostale komentare.

– Listajući Tviter, uverio sam se da zaljubljenici u fudbal osuđuju njegovo ponašanje. Poseduje takav karakter da privlači pažnju, što se videlo po završetku meča, kad je jedna kamera pratila samo njega, ali sve što mogu da kažem tim povodom jeste: kamo sreće da nije ni igrao. Nervira te dok ga gledaš. Posebno zbog načina na koji insistira da protivnici dobiju žute kartone ili budu isključenji, dodao je on.

Mnogo veiše od Nejmaraovog njemu se dopada ponašanje Kristijana Ronalda.

– Fudbaler je koji privlači pažnju, a sva deca će da vide šta radi. Ne želimo to u fudbalu. Jeste li videli Ronalda da izvodi nešto slično? Kad je bio mlad, Kristijano je brzo naučio da to nije način na koji se igra, posebno što je uz sebe imao trenera kakav je ser Aleks Ferguson. Dalje, jeste li videli da Leo Mesi ili Hari Kejn rade ovako nešto? Ne. Đani Infantino je bio na stadionu, zajedno sa svojim saradnicima mora da razmotri slučaj, jer ovo više ne želimo da gledamo, zaključio je Peter Šmajhel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter