1
Fudbal

MONDIJAL: Hrvatska u četvrtfinalu, protiv Rusije za polufinale Mondijala!

Objavljeno: 01.07.18 u 22:52

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je Dansku nakon boljeg izvođenja penala i tako došla do prilike da se protiv Rusije 7. jula bori za plasman u polufinale Mondijala.

Susret je sjajno „otvoren“, Danci su preko Jorgensena poveli u prvom mintuu meča, da bi već u četvrtom na semaforu stajalo 1:1, pošto je Mandžukić nakon malogg karambola iskoristio priliku i loptu ubacio pored nemoćnog Šmajhela.

I to je praktično bilo to što se tiče uzbuđenja. Doduše, bilo je pokušaja, ali Perišić iz slobodnog udarca nije bio precizan, potom je Mandžukić tražio penal, ali bez osnova, a u 29. minutu Rakitić, Modrić pa Perišić nisu imali koncentracije. 

Sa druge strane, Danci su preko Bradvajta imali polupriliku, Eriksenov centaršut je završio na prečki, i to je bilo to što se tiče prvog poluvremena.

Drugi deo igre je protekao uz tek poneku polupriliku, ali bez prave opasnosti, i tako je teklo do 115. minuta, kada je Luka Modrić jednu sjajnu loptu uputio u prostor za Antu Rebića, on obišao Šmajhela, ali je Jorgensen uspeo da ga stigne, obori i skrivi penal pre nego što je hrvatski fudbaler uputio loptu ka golu. Arbitar je pokazao na belu tačku, Modrić preuzeo odgovornost, ali je Šmajhel fantastičnom odbranom sprečio Hrvatsku da slavi.

Nedugo potom, označen je i kraj meča, pa se prišlo penalima.

Kristijan Eriksen je otvorio penal seriju katastrofalnim udarcem koji je golman Hrvatske Danijel Subašić lepo odbranio, a isto je učinio i Šmajhel nakon udarca Badelja. Drugi izvođač u Danskoj, kapiten Her, pogodio je praktično same rašlje Subašićevog gola za prednost Danske, a Kramarić je inteligentnim udarcem naterao prvo Šmajhela da padne, nakon čega je plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

Kron-Deli je loptu poslao u jednu, Subašića u drugu stranu, a zatim je red došao na Luku Modrića. Fudbaler Reala je ovog puta pogodio mrežu rivala i poravnao na 2:2, uz mnogo sreće, pošto je Šmajhel za malo promašio loptu. 

Šeneov udarac u levi ugao Subašić je lako „skinuo“ i tako dao priliku Pivariću da Hrvatskoj donese vođstvo, ali je Kasper Šmajhel još jednom fantastičnom odbranom vratio Dancima prilku da pogotkom Jorgensena još jednom povedu. No, Subašić je treći put od pet udaraca zaustavio pokušaj Danaca, pa je sve palo na Ivana Rakitića, koji je rutinski, bez problema pogodio suprotan ugao u odnosu na Šmajhela i svojoj reprezentaciji doneo meč sa Rusijom u borbi za polufinale.

 

0
0
1 Komentara
  1. A gdje smo mi sminkeri,sms.ovi,matici,kolarovi,mitrovici….n. sram da vas bude,al bas sram zbog naroda…..dzep je vas tih i miran….sram vas bilo, a nasa sreca uskracena….Drugi ponosni, a mi vjecno gordi i bolni…..i takvi stojimo mirno i uspravno….i SRBIJU VOLIMO.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter