0
Fudbal

Mladen Krstajic Svetlogorsk, Rusija 23.6.1018. Jun 23. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OGLASIO SE KRSTAJIĆ: Pogledajte šta je selektor rekao dan posle poraza od Švajcarske

Objavljeno: 23.06.18 u 16:57

Dan pošto je Srbija poražena od Švajcarske i tako znatno umanjila šanse da se nađe među 16 najboljih, selektor Mladen Krstajić je na konferenciji za medije imao šta da kaže.

Na početku je Krstajić otkrio kakva je atmosfera u našoj selekciji posle (ne)prospavane noći:

Malo smo spavali, što je i normalno… Bilo bi bolje da smo pobedili, ali svesni smo šta nam je činiti. Meč odluke je sa Brazilom i idemo na pobedu protiv velesile, koja je favorit za osvajanje Mundijala, rekao je Krstajić.

Što se jučerašnje utakmice tiče…

Zadovoljan sam prvim poluvremenom, dali smo gol na vreme. Imali smo i zicer Tošića, bilo je kako smo zamišljali. Igrači su se trudili, nikoga ne krivim što se tiče igre. Bilo je faza kada smo bili loši, ali i Švajcarci su imali faze kadu su pokušavali da iskoriste naše greške. Primili smo dva jeftina gola. Pokušali smo na kraju meče da igramo ofanzivije sa Radonjićem, ali nismo uspeli. Bilo je nešto i do sudija, mnogo faulova su dosudili u korist protivnika. Nismo bili koncentrisali, primili smo jeftine golove, ali evo me, i dalje stojim ispred svih njih.

Utisak je da su se fudbaleri Srbije povukli posle vođstva, na šta je Krstajić rekao da „može da gleda samo sebe“:

– Mogao sam da gledam samo sebe, da igram na bod i da posle svi kažu da sam bio na Svetskom prvenstvu i da sam osvojio četiri boda. Ali, ja ne mogu tako da radim, hteo sam više, hteo sam da pobedimio, jer sam mislio da nam ni taj jedan bod ne znači mnogo. Uvek ću da se borim, neće nam biti lako, ali pokušaćemo da uradimo nešto što je nemoguće.

Navijači su razočarani nastupom Sergeja Milinković Savića, ali Krstajić nije želeo da se upušta u disusiju o tome da li je trebalo neko drugi da igra:

Sergej nije bio na nivou, ali sada možemo da polemišemo da je Ljajić trebalo da uđe umesto njega ili umesto Kostića.

 

A tema je bio i Luka Milivojević zbog svoje reakcije posle meča i komentara da je ekipa trebalo da se brani:

– Emotivno je reagovao, razgovarali smo i on je sigurno želeo da pobedi. Ostaje žal što nismo neke stvari bolje uradili. Nismo igrali protiv autsajdera, nego protiv ekipe koja ima i mane, ali i kvalitet. Par igrača nije bilo koncentrisano, nisu bili okrenuti ka rivalu na par sekundi i primili smo gol. Igrao sam i ja štopera kao Tošić, pravio sam greške, možeš u odbrani da odigraš 90 minuta super, da dobiješ sve duele, ali napraviš jedan kiks i samo se on vidi. Zato ne krivim ni Ivanovića, ni Tošića, ni Milenkovića. Ja sam najodgovorniji za sve što se desilo. Hteo sam pobedu i to je to, dodao je Krstajić.

Što se suđenja tiče…

– Neću reći ništa novo, pokradeni smo. Sudiji ne bih dao ni žuti, ni crveni karton, već bih ga poslao u Hag, da mu sude kao što su nama. Nije dosudio penal, podelio je tri kartona igračima kojima je posao da vrše agresiju na sredini terena, prokomentarisao je selektor Srbije.

Najavljene su i promene pred meč sa Brazilom:

Biće nekih promena, ali ne zbog loše igre, nego zbog načina na koji igra Brazil. Imaju oni svojih mana, Kostarika je otkrila neke. Moramo da budemo agresivni, da na svakom delu terena budemo organizovani, zaključio je Krstajić.

Meč sa Brazilom na programu je u sredu od 20 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter