0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

PRVA PRIJATELJSKA UTAKMICA: Vojvodina danas protiv Budućnosti iz Podgorice

Objavljeno: 23.06.18 u 10:34

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prijateljsku utakmicu protiv ekipe Budućnosti iz Podgorice.

Posle šest dana napornog rada, fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvu prijateljsku utakmicu na pripremama na Zlatiboru. Rival crveno-belima od 17 časova biće ekipa podgoričke Budućnosti, a meč će najverovatnije biti odigran na terenu hotela “Palisad”, iako i dalje postoji mogućnost da se utakmica ipak odigra na Gradskom stadionu u Užicu.

Fudbalski klub Budućnost je osnovan još daleke 1925. godine, ali je najveće uspehe ostvario tek u poslednjih 10 godina, kada je tri puta uspeo da osvoji titulu šampiona i jednom Kup Crne Gore, što su za sada jedini trofeji u klupskim vitrinama. U ligi nekadašnje SFRJ, Budućnost je najbolji plasman ostvarila 1987. i 1988. godine osvajanjem sedmog mesta u prvenstvu, dok je u Kupu nekadašnje Jugoslavije dva puta (1965. i 1977) dolazila do finala, ali je oba puta bila poražena od hrvatskih timova Dinama i Hajduka. Boja kluba je plavo-bela, a svoje utakmice kao domaćin Budućnost igra na stadionu “Pod Goricom”, kapaciteta 17.000 mesta.

Prošle sezone, Budućnost je osvojila drugo mesto u Prvoj crnogorskoj ligi i tako izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde je u prvom kolu uskoro očekuje dvomeč sa slovačkim Trenčinom. Član ekipe Budućnosti trenutno je i bivši fudbaler Vojvodine Nikola Popara, tu je i nekadašnji igrač Partizana Petar Grbić, dok je praktično jedini stranac Dominik Koreja iz Senegala. Šef stručnog štaba ekipe Budućnosti je Zoran Govedarica, koji je preuzeo tim tek početkom ovog meseca.

U dosadašnjoj istoriji, Vojvodina i Budućnost su odigrali ukupno 77 međusobnih mečeva, pri čemu je Vojvodina uspešnija, pošto je zabeležila 35 pobeda, 14 remija i 28 poraza, uz gol-razliku 122:82. Prvi put, Budućnost i tadašnja Sloga (naziv Vojvodine od 1946. do 1950) su se sastali u Drugoj saveznoj ligi u sezoni 1947/48, kada je crnogorski tim u Podgorici slavio rezultatom 1:0, dok je poslednji zvaničan meč između ovih rivala odigran u sezoni 2005/06. takođe u Podgorici, a završen je rezultatom 0:0. Nakon toga, Vojvodina i Budućnost su se sastali samo još jednom i to u prijateljskoj utakmici u sezoni 2011/12, kada je meč završen nerešenim rezultatom 2:2.

U dogovoru između dva tima, na današnjem meču svako poluvreme trajaće po 60 minuta, a šef stručnog štaba “stare dame” Aleksandar Veselinović najavio je da će Voša ovu utakmicu odigrati sa dve različite postave, pri čemu će jedna šansu dobiti u prvom, a jedna u drugom poluvremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter