0
Fudbal

MONDIJAL: Danci mogli do osmine finala, ali su ‘kenguri’ miljenici VAR-a (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.18 u 16:00

U prvom meču 2. kola ‘C’ grupe Svetskog prvenstva Danska i Australija su remizirale 1:1 (1:1) i zakomplikovale situaciju.

Danska je mogla do nokaut faze, ali je Australija ‘miljenica’ VAR sistema. Jedinak je kao i protiv Francuske bio precizan sa ‘bele tačke’ i svoju reprezentaciju je ostavio ‘u životu’.

Počelo je evrogolom Eriksena u 7. minutu, Jorgensen je uposlio vedetu Totenhema, a ovaj sa 16 metara poslao ‘bombu’ u mrežu. Nedugo zatim Danska je imala novu šansu, Jorgensen je šutirao pored gola. U 36. minutu Australija je izvela korner, posle udarca glavom lopta je udarila Poulsena u ruku, a sudija Lahoz je dobio signalizaciju iz VAR sobe da je to penal. Tačnije, sam je pogledao snimak, a onda pokazao rukom na ‘belu tačku’. Posle gola Francuzima sa penala, precizan je ponovo bio Jedinak za 1:1.

Danska je do vođstva ponovo mogla u 51. minutu, Sisto je šutirao, ali je taj pokušaj bio blokiran. Kako se meč bližio kraju tako je Australija bila sve ofanzivnija, jer joj je pobeda bila potrebnija. Prvo je u 71. minutu šutirao Muj, ali tik preko gola, da bi Arzani u 84. minutu tukao, ali je Šmajhel bio oprezan za konačnih – 1:1.

Danska posle dva odigrana kola ima četiri osvojena boda, dok je za Australiju ovo bio prvi poen. Od 17 časova u ovoj grupi igraju Francuska i Peru.

DANSKA – AUSTRALIJA 1:1 (1:1)
/Eriksen 7 – Jedinak 38. penal/

Stadion: Kosmos Arena u Samari.
Gledalaca: 41.500.
Sudija: Antonio Lahoz (Španija).

DANSKA: Šmajhel – Larsen, Kristensen, Kjer, Dalsgard – Šene, Dilejni, Eriksen – Sisto, N. Jorgensen (od 68. Kornelijus), Poulsen (od 59. Brajtvajt).
AUSTRALIJA: Rajan – Behič, Miligan, Sejnsberi, Risdon – Muj, Rogić (od 82. Irvajn), Jedinak, Kruze (od 68. Arzani) – Nabu (od 75. Jurić), Leki.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter