21
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Terzić timski igrač – Milojević dobio ono što je Muslin od Džajića tražio!

Objavljeno: 08.06.18 u 20:15

Crvena zvezda je uspešno okončala sezonu 2017/2018, a sada trio Terzić-Mrkela-Milojević pravi tim za korak više, za korak preko granice neba.

Šampionska titula je osvojena, u Evropi se prezimilo posle tačno 25 godina. Formula rada kada je reč o transfer politici se pokazala kao sjajna, povratak internacionalaca čija je karijere odlaskom u inostranstvo stagnirala ili bila u padu, a njihov potencijal je i dalje veliki. Ono što je dobro ne treba ni menjati, a Crvena zvezda je i u ovo leto ušla sa istom transfer strategijom.

Ipak, pre svega bi trebalo pohvaliti generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, ‘alfa i omegu’ u šampionu Srbije, ali čoveku koji je izašao iz poslednjih 13 godina viđenog klišea u srpskom fudbalu da se samo jedan čovek pita. Naravno, Zvezdan Terzić je i dalje najjača karika u lancu uspešnog funkcionisanja najtrofejnijeg srpskog kluba, ali je pokazao da je timski igrač i da struka ima veoma jaku reč u sistemu koji donosi uspeh.

Kada to kažemo, mislimo na odrešene ruke treneru Vladanu Milojeviću da uz pomoć sportskog direktora Mitra Mrkelu dovodi igrače po ‘svom ukusu’, to jest one koje dobro poznaje i za koje može da ‘jemči’ da će se uklopiti u sistem njegovog rada. A, to su pre svega fudbaleri koji su mu u ‘malenom’ Čukaričkom doneli prvi trofej u seniorskoj trenerskoj karijeri.

Tako je prošlog leta insistirao na dovođenju Filipa Stojkovića, koji je posle izgubljene sezone u Minhenu zablistao u ‘Ljutice Bogdana’ i ponovo je jedan od najtraženijih desnih bekova sa ovih prostora. Odigrao je ‘Žule’ sezonu za nezaborav, baš kao i u dresu Čukaričkog, a Vladan Milojević je znao kako iz crnogorskog reprezentativca da izvuče maksimum.

FOTO: STARSPORT

Ista priča je i sa Slavoljubom Srnićem, krilnim napadačem koji je u poslednjoj sezoni Miodraga Grofa Božovića pao u zaborav, ali ga je ‘prvi učitelj’ Vladan Milojević vratio na pravi put, ukazao mu novu šansu, a ovaj vratio, vozio je Zvezdu kroz evropske kvalfikacije, a onda je golom protiv Kelna posle 25 godina crveno-bele počastio prolećem u Evropi.

Vladan Milojević je zimus insistirao na dolasku El Fardua Mohameda Bena iz Olimpijakosa, reprezentativca Komora, koji je posle dva gola Partizanu u kvlafikacijama za Ligu šampiona pao u zaborav kod trenera Besnika Hasija. Trener Crvene zvezde je dobro znao šta može da dobije od napadača koji mu je doneo istorijski uspeh dok je sedeo na klupi Panioniosa, Ben je odigrao 14 utakmica za crveno-bele ovog proleća, postigao je osam golova, a tek se očekuje da zablista ove sezone.

Po dobro oprobanom receptu Vladan Milojević nastavlja i ovog leta. Prva želja napadač koji je vodio Čukarički do jedinog trofeja u svojoj istoriji – Nikola Stojiljković. Poželeo je trener crveno-belih snažnog napadača, a Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela su se bacili na posao, on nije bio lak, ali je uspešno završen, Nišlija se vraća u Srbiju, narednih godinu dana nosiće dres Crvene zvezde, a ako se ‘po jutru dan poznaje’ (čitaj Filip Stojković i Slavoljub Srnić), onda sumnje nema da će Vladan Milojević iz snažnog napadača izvući maksimum i potruditi se da on ponovo liči na napadača iz vremena kada je igrao na Banovom Brdu i u Bragi.

Ostaje samo žal što Crvena zvezda nije bila brža kada je u pitanju povremeni reprezentativac Andrija Pavlović, još jedan ‘zlatni dečko’ Čukaričkog iz ere Vladana Milojevića. Bečki Rapid je bio brži, ali nema sumnje da ako bude trebalo da će trio Terzić-Mrkela-Milojević naći adekvatno rešnje, prelzni rok u Srbiji tek počinje za desetak dana.

Na kraju se samo može konstatovati, Vladan Milojević je dobio puno poverenje uprave Crvene zvezde, ono što je Slavoljub Muslin tražio još davne 2004. godine, ali nije dobio, da stvara tim po svom ukusu, uz pomoć sportskog sektora u upravi…

DOŠLI:

Dušan Jovančić – slobodan igrač
Nikola Stojiljković – pozajmica iz Brage (200 hiljada evra i 100 posto plata)

BLIZU MARAKANE:

Dejan Meleg – dogovorio sve sa crveno-belima, čeka se obeštećenje
Nemanja Milunović – pregovara se

ŽELJE:

Marko Marin – preskup
Franko Soldano – preskup
Samir – Delije protiv
Petar Golubović – interesovanje
Temu Puki – pregovara se
Milan Jevtović – pregovara se
Zoran Popović – preskup
Andrija Pavlović – potpisao za Rapid.

0
0
21 Komentara
  1. O Milojeviću: „ali je pokazao da je timski igrač i da struka ima veoma jaku reč u sistemu koji donosi uspeh“. Milojević je pokazao da je jako nezavisan, na njega niko nije vršio pritisak da igraju određeni igrači, kao Donald, Boaći, Frimpong, Kanga, Rikardinjo, Mouče, Ruiz, Parker i ostali „kapitalci“. On ih je stavljao isključivo po svom nahođenju, jer on ima onaj nerv, onu tananu nit, i odmah otkrije u igraču „kapitalca“. Zato su mu zacementirana mesta u timu, naprimer imali Boaći, „onaj strašni strelac iz penala“ i Kanga, izvanredni plejmejker iz Gabona! Koliko je Milojević pogodio sa ovom dvojicom, vidi se po tome što su i Kanga, u Češkoj, i Boaći, u Kini, standardni , ali rezervisti! Sada tek vidim koliko je Milojević bio u pravu, što nije verovao u mlade igrače Zvezde, inače višestruke prvake Srbije, jer ruku na srce nisu oni dorasli ovim „kapitalcima“! Očekujem da ovaj udarni trio smrti, Terzić-Mrkela-Milojević, i u narednoj sezoni nastave po starom da dovedu nekoliko „kapitalaca“ iz Afrike i J.Amerike i da izlazno godište Zvezde pošalje negde na „kaljenje“, npr. u fk Turbina Vreoci!

    0
    0
    Odgovori
    • Kanga + Boaći = Odlične igre u Evropi, titula i + pobeda u Derbiju + 23 boda razlike + 77 gol razl (žohari +38) i da Leonardo u Primeri ? Tavamba i Tavambita kude će ? Mi sa Milojem prezadovoljni, vi sa Đukom Delijom kako te ?

      0
      0
      Odgovori
      • „Siniša“, zaista si pogodio , ali u prazno, jer kažeš: „Kanga + Boaći = Odlične igre u Evropi“?! Mislim da ćeš se složiti da je grupna faza, u ligi Evrope, bila u neku ruku „diplomski rad“ za svakog igrača! Svih 6 utakmica (540 minuta) u grupnoj fazi lige Evrope su odigrali čuveni „kapitalci“ Kanga i Boaći, sa učinkom „nula“. Kanga je najlošije ocenjeni igrač Zvezde, prema izveštajima domaćih novinara, sa poraznom statistiko i prosečnim učinkom od 10-tak pogrešno dodatih pasova, po utakmici, bez i jedne asistencije a uz to je bio neborben i spor! Epilog: standardna rezerva u Sparti, iz Praga! Što se tiče Boaćija, situacija je sledeća: 6 odigranih utakmica (540 minuta), uz 1 postignuti gol, bez ijedne asistencije! Učinak: više nego mršav! Epilog: standardna rezerva u prosečnom kineskom prvoligašu fc Džiang Suningu. Izvor: http://www.soccerway.com

        0
        0
        Odgovori
    • Lepo si izlecio svoje frustracije!A sada malo dati pojasnim neke stvari,posto fudbal pratis iskljucivo kod tebe u kraju.Kanga je odigrao za Sparta P. ukupno 13 utakmica od mogucih 16 i to sve kao starter i postigao 5 pogodaka i bio ponajbolji igrac kod novog trenera dok je Boaci odigrao 9 utakmica,ulazio uglavnom sa klupe i dao 3 gola,cisto da znas.Pozz.MKD

      0
      0
      Odgovori
  2. Ovo će biti pravi pogodak ako dođe Temu Puki, taj nemilosrdni strelac, za kojim pola Evrope stoji u redu! Ali, on će vrlo verovatno odabrati Zvezdu, jer od malih nogu navija za Zvezdu, kao i cela Pukijeva porodica, tamo u Finskoj, među jezerima! Pored tog nemilosrdnog strelca Pukija, Pavkov i Joveljić nemaju što da traže i zato im je najbolje da odu negde na „pozajmicu“. Recimo Grafičar je najbolja sredina za kaljenje, setimo se samo koliko se igrača već vratilo u Zvezdu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Igore, igore, anonimni.Gasprom došao za vreme Tadića, a besmisleno je pisati i u bilo kom smislu porediti :SRPSKI KLUB, sa nekim uvezenim iz komšiluka 2.Evropskog i svetskog, šampiona i prosečnog člana JSLZašto ne bi pisali kolikose ulaže u Partizan, a koliko u Radnički Niš, Čuku ili Surdulicu.Zvezda je GIGANT i svako poređenje sa njom je neumesno.

    0
    0
    Odgovori
      • Uz minimalno poznavanje istorije srpskog naroda, svako zna da su Cvetković, Srbin, od roditelja poreklom iz Zaječara, koji su „trbuhom za kruhom“, otišli na rad u Zagreb, Ivković, gradski Srbin, rođen u Zagrebu, od roditelja poreklom iz Like! Ostali na tvom spisku nisu Srbi! Toliko da se zna!

        0
        0
        Odgovori
  4. HOTSPORT se pretvorio u bilten Crvene Zvezde…….stvarno preterujete.Kakve su ovo konstatacije.Sto ne pisete koliko drzava daje novca FK Zvezda i,a koliuko FK Partizan??????Sto se ne pitate zasto Gasprom nije sponzor nase lige,a ne Zvezde???

    0
    0
    Odgovori
    • Zato sto je presednik Putin navija za Zvezdu a ne za partizan nadam se da ti je sada jasno.Partizan sto je isvojio osvoio je sad ponovo dolazi Zvezdino vreme.Kad je potpisan
      dogovor sa Gasprom pressedbik je bio Tadic partizanov navijac pa nije mogao privolitiGasprom za pattizan a vi ste osvojili SE kup a Zvezda prvaci sveta i evrope.valjda ti je grobaru sada jasno nadam se.

      0
      0
      Odgovori
    • Држава даје оно што је давала Партизану претходних 25 година. Док је Дачића и социјалиста (а довека ће, изгледа) неће ни „институција“ српског спорта бити „закинута“.

      0
      0
      Odgovori
    • Ti bi odlucivo kome ce Gasprom biti sponzor…ee moje dijete..da tvoj Franjevacki klub sta vrijedi Gasprom bi bio sponzor partizanu a ne Zvezdi..

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter