13
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA, PLEJ-OF: ‘Faktor’ Ročesti odveo Zvezdu u finale (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.18 u 22:27

Partizan i Crvena zvezda odigrali su mnogo zanimljiviji meč nego pre dva dana, a ponovo su slavili crveno-beli sa 81:73 i tako se plasirali u finale Superlige.

Crvena zvezda je deklasirala Partizan u prvoj utakmici pred svojim navijačima, ali smo zato danas gledali potpuno egal utakmicu u kojoj su su se ekipe uglavnom smenjivale u vođstvu, što je prvi put u petom duelu od početka sezone.

Zvezda je bolje otvorila susret, tačnije, Tejlor Ročesti, koji je tri od četiri četvrtine otvorio trojkom. Crno-beli su znali od koga im preti najveća opasnost, ali nisu uspevali da sačuvaju omalenog Amerikanca.

Na kraju prve deonice formalni gosti su imali prednost od tri poena, ali su puleni Nenada Čanka uspeli da preokrenu i posle 20 minuta igre potpuno uvedu utakmicu u egal. Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 38:37.

Ono što je obeležilo prvi deo meča jeste povreda Ognjena Dobrića posle ‘starta’ Đorđa Gagića. Na Dobrića je nakon jednog pokušaja za tri poena u punom trku naleteo Gagić, posle čega je on ostao da leži na parketu.

Navijači Zvezde su praktično istog momenta uperili prst u centra Partizana, a da li su za to imali razloga pogledajte na snimku ispod:

(Youtube/Balkan highlights)

Ipak, krilo Zvezde se vratilo u igru početkom treće četvrtine, pa se može reći da je levoruki šuter dobro prošao u ovoj situaciji. Zvezda, pak, u tom delu meča nije imala rešenja za Partizanovu mnogo razigraniju igru, koja mu je donela čak i devet poena viška.

Međutim, krajem treće i početkom četvrte četvrtine Zvezda se vratila u igru serijom od 7:0, a predvodili su je Tejlor Ročesti i Stefan Janković, dva ‘iks faktora’ današnjeg meča.

Na drugom strani potpuno su stali Najdžel Vilijams Gos, koji je bio bez poena u poslednjoj deonici, i Novica Veličković koji je večeras šutirao 4/13 iz igre, što je bilo isuviše slabo.

Ključan momenat videli smo na dva i po minuta pre kraja kada je Tejlor Ročesti pogodio trojku uz faul za plus sedam Zvezde i tu je bio kraj Partizanove nade da može do ‘majstorice’.

Podatak da je Zvezda imala gotovo 20 skokova vise od Partizana, dovoljno govori ko je zaslužio trijuumf u večerašnjem derbiju.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 73:81
(18:21, 20:16, 24:20, 11:24)

Hala: Aleksandar Nikolić.
Sudije: Belošević, Nikolić i Jevtović

PARTIZAN: Vilijams Gos 20, Von 12, Aranitović 5, Jovanović, Veličković 12, Pecarski, Gavrilović, Andrić 3, Čakarević 5, Brajma, Gagić 13, Šalić 3

CRVENA ZVEZDA: Čović, Davidovac 11 (9 sk), Lazić 4, Radanov, Antić 3, Dobrić 10, Feldin 4, Janković 16, Ročesti 23, Omić 6, Lesor 4, Jovanović.

0
0
13 Komentara
  1. Javite se TRGIJ on ce vam omoguciti dosta prostora u emisiji pa se slatko isplacite hahahahaha pa vi ste nekad bili prvaci BG pasaluka .Patite slobodno zato smo i sinoc pobedili ,da pizdite .A mozda se i ugasite!

    0
    0
    Odgovori
  2. Gde je dupla kruna dupla bolest javi se sad pod nekim tvojim od mnogobrojnih nadimaka. AS, ANONIMNI, NEMANJA…
    Jel se gasi zlo jel stizu dani svetla vama. Kazi bolesniku

    0
    0
    Odgovori
    • SIPAK EVROLIGA SIPAK KUP PA I AKO OSVOJITE OVAJ TROFEJ TO NECE BOG ZNA STA PROMENITI!
      IMATE UBEDLJIVO NAJVECI BUDZET U REGIONU A IPAK SEZONU IZ PAKLA!BUDI ISKREN DA LI BI NA POCETKU SEZONE OD TRI TROFEJA KOJA SU BILA U IGRI IZABRAO OVAJ I TO AKO GA U OPSTE OSVOJITE?NARAVNO DA NE, OCEKIVAO SI SVA TRI, ZATO CUTI.
      AKO SLEDECE SEZONE PARTIZAN OSVOJI ABU NE GINE VAM GASENJE, TRENUTNO SE JOS KOPRCATE ALI KAZEM TRENUTNO!
      TI SI BAS VELIKI FAN DUPLE KRUNE E VALA I AKO SI!D K D R UVEK POGADJA U CENTAR KAO U PIKADU!

      0
      0
      Odgovori
      • # JA SAMO ZELIM DA CECEN NE BUDE VISE LUD

        haha, peče i bridi guza od Ročestijevog tovarenja izgleda, nego UJNA kako je kod vas tamo u Splitu buuuahahahahahahahahahaha

        0
        0
        Odgovori
        • E BOLESNIKU NOSIS CRVENO BELU BOJU ZBOG SAHOVNICE IDOL TI PROSINECKI
          ZA SEBE CESTO KAZES DA SI CIGANIN A IMAS PERIODE I KADA SE PRETSTAVLJAS KAO TURSKI KONJANIK.
          ZNACI POTPUNA KRIZA IDENTITETA!
          A MENI SRBINU PRICAS O USTASTVU EEEEEEEEEEEEEEEEEE BAS ZBOG TAKVIH KAO STO SI TI
          DRAZE MI JE STO NE IGRA ZVEZDA EVROLIGU NEGO DA JE PARTIZAN OSVOJIO OVAJ NEBITNI TROFEJ.
          JER ZNAM DA KAO SLAVIS A U STVARI PATIS, JER SI SVESTAN VAS KRAJ JE POCEO, SAMO POLAKO!
          A TO STO BOLESNOM CECENU ZELIM ZDRAVLJE RADIM IZ CISTO LJUDSKIH RAZLOGA, ZAO MI JE DA SE MOMCIC MUCI!
          PA I DARKU SAM ZELEO TO ISTO.ZELIM I TEBI SINE MOJ!

          0
          0
        • Isto ko i kod Komara, a i kod Krcuna nije mnogo pobio samo 40000 Srba koji su bili za kralja dečače mnogo si nenačitan čitaj neće knjiga da ujede.

          0
          0
  3. Ja mislim da bi trebalo sudije da sviraju jos koji faul za FMP. Nema veze sto je utakmica zavrsila, i onako je ocito da za faul i ne treba da postoji kontakt…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter