0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP RIM: Nadal ipak preveliki ‘zalogaj’, raduje Novakova igra

Objavljeno: 19.05.18 u 17:26

Rafael Nadal je slavio protiv Novaka Đokovića rezultatom 2:0 u polufinalu Mastersa u Rimu, ali je Novak današnjom partijom pokazao da nada da će se vratiti u sam vrh svetskogg tenisa nije bez osnova – 2:0 (7:6, 6:3).

Početak 51. međusobnog duela protekao je u ravnopravnoj igri, prvih pet gemova teniseri su dobijali na svoj servis, a Nadal je šansu za brejk iskoristio u šestom i poveo 4:2, da bi potom na svoj servis došao i do 5:2.

No, nije se Đoković predavao, na seriju Španca od 3-0 odgovorio je istom merom, poravnao na 5:5, a potom sigurnim servisom nakon dobrog Nadalovog gema odveo set u taj brejk.

U njemu, Nadal je osvojio tri od prva četiri poena, Novak je uspeo da izjednači na 3:3, ali je Nadal odmah uzvratio, poveo 5:3, i rešio set u svoju korist sa 7:4.

Drugi set Đoković je otvorio sigurnim servisom i bez izgubljenog poena poveo 1:0, nakon čega je usledila kriza koju je Nadal iskoristio, u naredna dva gema Novaku je prepustio samo jedan poen, stigao do 2:1, potom potvrdio brejk za 3:1, a onda i u devetom gemu na Đokovićev servis iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu.

Iako Đoković nije uspeo da dođe do finala, svakako nastup u „večnom gradu“ može da raduje navijače, pogotovo nakon sjajnog tenisa i otpora koji je pružio Rafaelu Nadalu, i to u momentu kad Španac praktično bez milosti gazi sve pred sobom.

Nadal će se za titulu boriti protiv boljeg iz duela Čilić – Zverev.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter