0
ATP

NOLE EKSPRES: Đoković počistio Dolgopolova sa rimske šljake!

Objavljeno: 14.05.18 u 16:58

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Masters turniru u Rimu gde je posle dva brza seta stigao do pobede nad Aleksandrom Dolgopolovim.

Na razočaranje posle rane eliminacije iz Madrida nadovezala se i današnja ATP lista na kojoj je Novak Đoković tek na 18. poziciji. Najgori plasman u poslednjih 12 godina mogao bi da bude još gori posle Rima, ali bi isto tako mogao da bude i značajno bolji, ukoliko Srbin odigra onako kako ume.

Upravo tako je startovao u ‘večnom gradu’, jer je protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova izgledao baš onako kako njegovi navijači to očekuju, možda čak i bolje nego na startu Madrida i meča protiv Keija Nišikorija. Ono što sada treba preduprediti jesu oscilacije i eventualni pad u narednom meču.

Novak Đoković – Aleksandr Dolgopolov 2:0 – 6:1, 6:3.

Đoković je danas bio sjajan od samog starta, otvorio je duel ‘brejkom’ bez izgubljenog poena, na to se nadovezao još jedan u trećem gemu i kasnije je lako priveo prvi set kraju rezultatom 6:1.

Gotovo ista slika viđena je i u drugom delu, s tim što je Ukrajinac uspeo da pruži nešto jači otpor, pa je uspeo da uzme ‘čak’ tri gema.

Najveća razlika je bila u tome što Dolgopolov nije uspevao da vrati nijedan jedini prvi servis Đokovića do pred sam kraj susreta, što jasno ukazuje u kom smeru je išao i kako je izgledao njihov današnji okršaj.

Srpski teniser dakle, lako je stigao do drugog kola Rima, a tamo će se sastati sa boljim iz duela Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije i Filipa Baldija iz Italije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter