1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Voždovac posle preokreta savladao Partizan (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.18 u 20:52

U 36. kolu plej-ofa Superlige Srbije Voždovac je na svom terenu sa 2:1 (0:0) savladao Partizan i teoretski ostao u borbi za Evropu.

Miroslav Đukić je iskombinovao tim, a Voždovac je to znao da iskoristi. Crno-beli su vodili sa 1:0, ali je po svemu viđeno bilo zasluženo da domaćin slavi i to je uradio pogocima Lukovića sa penala i Mašovića. Idemo redom…

Voždovac je bio bolji u prvih 45 minuta igre i pravo je čudo kako nije uspeo prvi da stigne do vođstva. Ipak, prvu šansu nautakmici imao je Partizan preko mladog Jovanovića, ali je slabo šutirao. U 16. minutu smo videli prvu ozbiljnu priliku i to za ‘zmajeve’, Gajić je šutirao glavom pored gola. Samo dva minuta kasnije šutirao je Urošević iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola. U 25. minutu nova prilika za Voždovac, Stuparević je šutirao sa 25 metara jako pored gola. Dve zaredom šanse ‘zmajevi’ su imali u 36. minutu, ali je oba puta siguran bio golman crno-belih Jovičić. U 41. minutu čuvar mreže Partizana je imao sreće, Luković je poslao ‘parabolu’, a ona je pogodila prečku, u nastavku akcije šutirao je Stuparević pored gola. Na poluvremenu je ostalo 0:0.

Partizan je iz prve šanse u drugom delu igre poveo sa 1:0. Ćirković je u 51. minutu sapleo Kosovića u kaznenom prostoru, a sudija Piper je pokazao na penal. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je Jevtović – 1:0.

Samo deset minuta kasnije Vakulko je izveo prekid, Ožegović je šutirao pravo u Kneževića. U 62. minutu je Urošević povukao Mašovića, a Piper sada sa druge strane pokazao na penal. Siguran je bio Luković 1:1. Samo petminuta kasnije kontranapad Voždovca, Mašović je pobegao odbrani Partizana i matirao Jovičića za 2:1, ispostaviće se i konačan ishod.

Voždovac je ovom pobedom uspeo da se umeša u borbu za Evropu, naravno samo u slučaju da Partizan osvoji Kup Srbije, a pri tom Radnički iz Niša ne pobedi u poslednjem kolu. Takođe, zmajevi bi morali da slave na proslavi titule Crvene zvezde.

VOŽDOVAC – PARTIZAN 2:1
/Luković 76pen, Mašović 78 – Jevtović 52pen/

Stadion: Voždovac
Sudija: Petar Piper
Žuti kartoni: Vakulko (Partizan)

VOŽDOVAC: Knežević – Ćirković, Gajić, Mihajlov, Zlatković – Petrović, Duronjić, Luković, Milutinović (od 69. Gavrić), Srećković (od 65. Mašović) – Stuparević.
PARTIZAN: Jovičić – Urošević, Mitrović, Jevtović, N.G. Miletić – Kosović, Vakulko, S. Jovanović, Đerlek – Ožegović, Đ. Jovanović

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter