0
Evropske lige

RAZOČARANI HAMŠIK: Zaslužili smo više od ovoga, Sari mora da ostane

Objavljeno: 06.05.18 u 23:10

Posle pobede nad Juventusom u Torinu mnogi su mislili da je konačno došlo vreme da se Skudeto vrati u Napulj, posle dugih 28 godina čekanja.

Do 85. minuta utakmice na „Đuzepe Meaci“ između Intera i Juventusa taj scenario delovao je kao sasvim izvestan, ali su se onda umešali Kvadrado i Iguain i sve se okrenulo u roku od dva minuta.

Nakon toga usledio je poraz Napolija u Firenci, a poslednju nadu pod „Vezuvom“ danas je ugasio Torino koji je u finišu meča na „San Paoliju“ izvukao remi (2:2) i overio titulu gradskog rivala.

Kapiten Napolitanaca i najbolji strelac u istoriji ovog kluba, Marek Hamšik, ostao je potpuno utučen nakon ovakvog spleta događaja i čini se olako ispuštene šanse za veliki podvig.

-Nismo zaslužili ničim poslednje rezultate koje smo ostvarili, jer smo imali zaista sjajnu sezonu. Šteta što nismo pobedil i danas, ali i na to je uticalo psihičko pražnjenje posle pbede Juventusa nad Interom od 3:2. Moramo da naučimo da se koncentrišemo na sebe, ne da gledamo šta se događa na drugim terenima. Bila je ovo naporna sezona, dugo smo bili u trci, ali su je detalji odlučili. To je nešto što moramo da ispravimo, i da naučimo lekcije da bismo bili jači-, istakao je Hamšik.

Slovački reprezentativac smatra da je stil igre Napolija pročitan u poslednjem periodu, ali i da je presudan faktor bila i veća rotacija Juventusa.

-Naš stil igre je konstantan presing i svaki put kada ga smanjimo delujemo sporo i predvidljivo. Ne smemo da smanjujemo tempo, jer je rivalu tako lakše da nam čita akcije. Zaslužili smo više na terenu bez obzira što je Juventus jači od nas sa više kvalitetnih alternativa-, rekao je Hamšik.

Kapiten Napolija smatra da je ostanak trenera Maurisija Sarija na „San Paoliju“ od ključne važnosti za klub.

-Zaista se nadam da Sari ostaje, zato što bi on pomogao Napoliju da postane još veći i poštovaniji. Od fundamentalne važnosti je da Sari ostane trener jer je napravio spektakularnu grupu igrača koju svake nedelje gleda 50.000 ljudi-, zaključio je Hamšik.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter