0
Evroliga

FOTO: BUDUĆNOST VOLI

PODGORIČANI NE MORAJU DA BRINU: Državni vrh pomaže Budućnosti da ispuni uslove Evrolige

Objavljeno: 25.04.18 u 15:59

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan juče se u Barseloni sastao sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bartomeuom, koji mu je predočio koje uslove i do kog roka klub mora da ispuni ne bi li postao deo elite.

Prvi reakcije iz Budućnosti nakon Bokanovog povratka iz Španije bile su vrlo pozitivne, a sudeći po relima premijera Crvne Gore, Duška Markovića podgorički tim nema razloga za brigu.

Jedan od glavnih uslova da sticanje licence za nastup u najelitnijem evropskom takmičenju jeste da se kapacitet dvorane „Morača“ poveća na zahtevani minimum, odnosno 5000 mesta, a Marković ističe da će država uraditi sve što je u njenoj moći da pomogne da se to i uradi.

-Nema dileme – Vlada će uraditi sve što je do nje da SC Morača ispuni uslove za odigravanje utakmica Evrolige u Podgorici. To je potreba. To je cilj i to je opravdano-, odgovorio je Marković na pitanje „TV Vijesti“.

Marković je istakao da država neće štedeti sredstva, u nameri da dovede najbolje evropske klubove u Podgoricu.

-Nećemo žaliti sredstva. Najbolje evropske ekipe i najbolji evropski igrači dolaziće u Moraču. To su naši ljudi zaslužili, ne samo po rezultatima, nego i po vrednostima koji oni promovišu širom kontinenta-, kazao je Marković.

Takođe jedan od uslova je i da Budućnost za narednu sezonu obezbedi minimalni budžet od 4.000.000 evra, ali kako je prvi čovek novog šampiona Jandrana izjavio to ne bi trebalo da predstavlja problem.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter