0
Evroliga

EVROLIGA: Olimpijakos izjednačio u seriji pred selidbu u Kaunas, dobra partija Micića

Objavljeno: 20.04.18 u 22:36

Košarkaši Olimpijakosa slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Žalgirisa rezultatom 79:68, u drugom meču četvrtfinalne serije najelitnijeg evropskog takmičenja.

Spanulis i drugovi nisu sebi dozvolili novi kiks u Pireju, već su dobrom igrom u poslednjoj deonici uspeli da slome živlave Litvence i pred selidbu u Kaunas poravnaju rezultat na 1-1 u seriji.

Čini se da je Olimpijakos ovaj susret mogao da reši znatno pre poslednjeg kvartala, pošto su krajem prvog poluvremena imali 13 poena prednosti (41:28), a na veliki odmor su poneli vođsvo od 41:32.

Ipak gosti do kraja treće četvrtine u potpunosti istopili prednost grčkog tima i u poslednji desetominutni period ekipe su ušle u egalu (54:54).

Domaćin je meč prelomio početkom četvrte deonice, koju su započeli sa tri vezane troke (Mancaris, Papanikolau, Printezis) i ponovo se odlepili na opipljiviju razliku.

Serijom 14:1 crveno-beli su na tri minuta pre kraja došli do vođstva od 68:55, što je u završnici bilo nedostižno za Žalgiris, koji će u nastavak serije ipak ući zadovoljan jer se sa vrućeg gostovanja vraća sa jednim brejkom.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džamel Meklin sa 21 poenom, a pratio ga je Vasilis Spanulis sa 17. Naš Nikola Milutinov nije se našao u protokolu za ovu utakmicu.

U timu iz Kaunasa najraspoloženiji je bio Brendon Dejvis sa 20 poena, odličan je bio i Vasilije Micić sa 13 poena i osam asistencija, dok je Arturas Milaksnis dodao 11 poena.

Evroliga, četvrtfinale

CSKA – Himki 2-0
Panatinaikos – Real Madrid 1-1
Olimpijakos – Žalgiris 79:68 (1-1)
Fenerbahče – Baskonija 95:89 (2-0)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter