4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Budućnost Voli

ABA LIGA: Lesor promašio pobedu Zvezde, Budućnost vodi 2:1! (FOTO)

Objavljeno: 13.04.18 u 21:51

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 78:77 u trećem meču finalne serije ABA lige, pa će sutra imati šansu da se okite prvim prstenom u istoriji.

Obe ekipe otvorile su meč odličnom igrom iz reketa, sjajan je bio Alen Omić na početku, pored njega pogodio je i Bjelica, ali su prvu osetniju prednost napravilii igrači Budućnosti, koji su preko Dolmana i Šehovića ubacili dve vezane trojke, u međuvremenu pogodio je i Ročesti za Zvezdu, a Nikolić je povećao razliku na 14:8.

Milko Bjelica je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, ali je sa druge strane Gordić laako probio i vratio razliku na šest poena. 

Šehovićev promašaj za tri kaznio je Džejms Feldin trojkom nakon prodora Ročestija i asitencije, da bi košarkaš iz Dominikanske Republike u narednom napadu presekao pas Dolmana i završio akciju prodorom. Na to se nadovezao Ročesti trojkom kojom je seriju povećao na 8-0.

Prvi potencijalni problem za Zvezdu mogla bi da predstavlja druga lična greška, kojom je Gordića poslao na liniju za slobodna bacanja, a nekadašnji plejmejker Partizana doneo je novo izjednačenje.

Ognjen Dobrić je probao za tri, ali bez uspeha, nakon čega je Gibson iz teške pozicije ponovo doveo Budućnost do vođstva, 20:18.

Gordićeva druga lična greška donela je napad crveno-belih koji je pokušao da pogodi za tri, ali je opet bio neprecizan. Iskupio se za promašaj Zvezdin bek još jednom neverovatnom blokadom, ali je još jednim promašajem, uz takođe loš pokušaj Jankovića za tri, omogućila Budućnosti da razliku ponovo poveća na šest poena – 24:18.

Loš napad Zvezde završen je dobro po crveno-bele, pošto je Janković fauliran, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, no odličnom odbranom a potom i lepim košem posle solo prodora, a potom i zahvaljujući Matijasu Lesoru koji je ispravio grešku Dilana Enisa i pokupio već izgubljenu loptu a potom poentirao, Zvezda je stigla do 24:23.

Druga četvrtina počela je sa dva brza faula Crvene zvezde u za samo 16 sekundi, a loše građenje Dejana Davidovca i skok u napadu Šehovića doneli su novi faul crveno-belih, treći za manje od 30 sekundi, da bi Popović pogodio za dva poena.

Sjajnom trojkom Dilana Enisa preko dve ruke stigli su crveno-beli do još jednog izjednačenja, ali je košarkaš Zvezde već u sledećem napadu posle dobre odbrane napravio grešku, nakon čega je Dejan Davidovac zaradio nesportsku ličnu grešku u pokušaju da spreči kontru. Ipak, samo jedan poen postigla je Budućnost, a sa druge strane Lesor je zakucavanjem vratio prednost Zvezdi.

Raspucao se Džejms Feldin, pogodio svoju četvrtu trojku do sada, pa je Aleksandar Džikić bio prinuđen da po drugi put zatraži tajm-aut nakon što je Omić Zvezdu odveo na 47:40, a prvo poluvreme Zvezda je rešila u svoju korist rezultatom 47:42.

Drugo poluvreme otvorio je Ročesti teškim promašajem, ali je na pravom mestu bio Omić za 49:42, da bi sa druge strane Nikolić uzvratio. 

FOTO: Budućnost Voli

Omić je do svog sedmog pogotka od sedam pokušaja iz igre došao nakon asistencije Ročestija, ali je u narednom napadu faulirao Gordića koji je pogodio za dva. Ipak, promašaj pleja Budućnosti doneo je napad Zvezdi, nakon čega je usledio period izuzetno brze igre, te koševa Ročestija sa jedne, odnosno Gibsona i Gordića sa druge strane, za 53:50.

„Izašao“ je šut Omića iz koša, Bjelica je u nastavku napravio treću ličnu grešku i poslao Nikolića na liniju za slobodna bacanja, a centar Budućnosti je smanjio rezultat na poen minusa . 53:52.

Usledio je period nešto nepovezanije igre na obe strane, a seriju grešaka okončao je Feldin posle kontre nakon faula Suada Šehovića. Utisak je da je mogla da bude i namerna lična, ali je, posle pogođenog jednog „penala“, Feldin iskoristio priliku i posle odlične odbrane ubacio sjajan šut za dva.

U narednom napadu Zvezde dosuđen je faul Matijasu Lesoru u napadu, sa druge strane Nikolić je snažno zakucao i primakao svoju ekipu na minus od jednog poena, 56:55.

Nastavio je posle tajm auta Crvene zvezde Alen Omić sa odličnom igrom vrativši zakucavanjem Zvezdu na 58:55. Mogao je da poveća prednost Lazić, ali je promašio zicer, da bi Alenu Omiću u nastavku bio dosuđen faul, posle čega je Budućnost ponovo prišla na poen zaostatka.

Pogodio je Feldin trojku odmah potom, ali su arbitri prethodno čini se prestrogo dosudili faul u napadu Omiću, što je bila njegova četvrta lična greška, ali je odličnom igrom u odbrani Lesor ostavio Zvezdu u vođstvu.

Zvezda je blagu krizu u napadu i promašaj Feldina za tri nadomestila skokm u napadu Lazića i košem Lesora, a potom je poentirao i Enis zakucavši nakon kontre, na taj načim vrativši Zvezdu na pet poena viška, 62:57.

Ivanović je „izmislio“ poene za Budućnost, sa druge strane odličan u skoku u napadu bio je Dobrić posle promašaja Lazića.

Vezala je Budućnost pet poena, posle promaašaja Bjelice za tri, te Lesorova dva slobodna bacanja, a nakon promašenog drugog šuta za jedan poen Gordića uhvatili  su domaći košarkaši loptu, posle čega je Ročestiju dosuđen faul, Popović pogodio za 65:64, a Feldinovo promašeno polaganje Ivanović je kaznio trojkom za 68:64. Mogao je Milko Bjelica da smanji, ali je promašio čitav obruč u poslednjoj sekundi.

FOTO: Budućnost Voli

Budućnost je prvi napad u poslednjoj deonici iskoristila za šut za tri poena, ali bez uspeha, a sa druge strane, posle promašaja Feldina, Lazićevog skoka u napadu i dva faula igrača Budućnosti, Ročesti pogađa trojku.

Ipak, preko Barovića i Gordića Budućnost je povećala na 73:67, a reviju promašana Zvezde nastavio je Lazić šutem sa sedam metara. Odbranila se potom Zvezda, ali nije uspela da poentira, ali jeste u sledećem napadu, i to Dobrić za tri poena.

Gordićev naredni šut nije bio uspešan, lopta je stigla do Dilana Enisa, koji se po svom običaju zaleteo, ali umesto brze realizacije stigao je samo do četvrte lične greške posle faula u napadu nad Ivanovićem.

Iskupio se u narednom napadu pogodivši uz faul, a potom i poravnavši na 73:73 na 5:26 do kraja meča.

FOTO: Budućnost Voli

Do novog vođstva Budućnost je stigla preko Barovića, ali je već u narednom napadu Omić pogodio uz faul, no ostalo je 75:75 posle dodatnog penala.

Gordić je vratio Budućnost u vođstvo, a na 100 sekundi pre kraja meča, posle preomašaja Ročestija i Dobrića, Lesor je doneo novo izjednačenje.

Sa linije za slobodna bacanja Gordić je stigao do svog 17. poena, ali su uspeli da ponovo domaći košarkaši dođu do lopte posle promašenog slobodnog bacanja. Ipak, dobra odbrana Zvezde donela je šansu koju Feldin nije pretvorio u poene. 

Poslednji napad imala je Crvena zvezda, akciju je poveo Ročesti, pronašao je Feldina samog na šutu za tri poena, Dominikanac je bio neprecizan za tri poena, ali je Matiajs Lesor imao zicer da iz popravnog donese Zvezdi trijumf. Ipak, očajan pokušaj Francuza označio je i pobedu Budućnosti za velikih 2:1.

Najefikasniji pojedinci na meču bili su Feldin sa 19 kod Zvezde, odnosno Gordić sa dva poena manje kod Budućnosti. 

Naredni meč na programu je sutra od 21 čas.

ABA LIGA, FINALE: Budućnost – Crvena zvezda 78:77

Dvorana Morača
Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov i Mario Majkić

BUDUĆNOST: Ivanović 10, Šehović Su 3, Doelman 5, Barović 10, Šehović 3, Gordić 17, Ilić, Nikolić Z 12, Gibson 10, Popović 5, Lendri 3, Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac, Lazić 2, Dobrić 5, Feldin 19, Janković 3, Ročesti 12, Omić 18p, 4sk, Lesor 6, Enis 8, Jovanović, Bjelica 4

 

0
0
4 Komentara
  1. Браво бре! Браво момци!
    Данас сви, и ти, и ти, и ти, нема оправдања, сви у Морачу!

    0
    0
    Odgovori
  2. Vrlo sam skeptičan po pitanju sutrašnjeg meča, mnogo grešaka zvezdinih igrača a boga mi i sudija, ne verujem da će Alimpijević moći da podigne ekipu posle ovakvog poraza.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter