2
Evrokup

FOTO Screenshot

USVOJEN MODEL EVROKUPA ZA NAREDNU SEZONU: Dve zemlje se vraćaju u takmičenje, a kakve su šanse Partizana?

Objavljeno: 13.04.18 u 19:14

Sezone 2018/19 u drugom po jačini evropskom takmičenju će doneti određene promene, u odnosu na prethodnu sezonu.

Na sastanku čelnika Evrokupa odlučeno je da i u narednoj sezoni u ovom takmičenju nastupe 24 ekipe, podelenje u četiri grupe, a ABA liga će kao i ove sezone dati tri učesnika.

Pored ekipa sa Jadrana po tri učesnika će imati i Španija i Rusija, dok će po dva predstavnika dati Francuska, Nemačka Italija i Turska. Takođe jedno mesto namenjeno je Litvaniji ali i predstavnicima Grčke i Poljske čiji klubovi nisu učestvovali u tekućoj sezoni Evrokupa.

Jedna od većih novina u narednoj sezoni jeste da će učešće u drugom po jačini takmičenju nastupiti i finalisti ovosezonske FIBA Lige šampiona.

Takođe organizatoru će ostati da podeli još dve specijalne ulaznice, a tu svoju šansu za učešće vidi i Partizan koji preko regionalnog takmičenja nije uspeo da osigura nastup u Evrokupu, gde će iz regiona igrati Cedevita i Mornar ali i poraženi finalista iz duela Crvene zvezde i Budućnosti.

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter