0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MOGUĆE PROMENE U SRPSKOJ KOŠARCI: Usvajanje predloga Nebojše Čovića okrenulo bi sezonu naopačke

Objavljeno: 11.04.18 u 21:58

Danas je u Beogrdu održan sastanak klubova učesnika košarkaške Superlige, na kojoj se raspravljalo o brojnim temama.

Tako je predsednik Dinamika Velibor Jojić predložio da se plasman u Drugu ABA ligu ostvarije prvim mestom u KLS, a da drugi učesnik bude najbolje plasirani tim u Superligi iza ekipa koje igraju ABA ligu.

Predstavnik Metalca Duško Đukanović imao je dosta opservacija, na koje je replicirao predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, koji se bavio tematikom zamene termina domaćeg i regionalnog takmičenja, piše novinar „Blicsporta“ Vladan Tegeltija.

Ovo bi značilo da bi se ABA liga umesto pre, igrala posle domaćih šampionata sa 12 ekipa, što bi olakšalo posao i ekipama koje igraju evropska takmičenja ali ostaje da se vidi šta će biti sa ostalim klubovia kada se takmičenje u Superligi završi, ali i popunom ABA 2 lige.

Takođe na ovom sastanku ekipama Dinamika i Mladosti je dozbvoljeno da u Superligi nastupaju u svojim dvoranama, u kojima su igrali i KLS dok je ranije Megi dozvoljeno da umesto u Sremskoj Mitrovici svoje domaće utakmice igra u naselju Braće Jerković u takozvanom „Mega fektoriju“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter