6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Zvezdi teži raspored, može li Partizan to iskoristiti u slučaju pobede u derbiju? (ANKETA)

Objavljeno: 06.04.18 u 19:03

Posle juče odigranog 30. kola poznate su sve startne pozicije u plej-ofu i plej-autu Superlige Srbije, a Delije i Grobari već danas prave ‘matematiku’ kome šta treba kako bi se okitio titulom.

Crvena zvezda u poslednjih sedam kola ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan. To jest sedam bodova, koliko crno-beli moraju da nadoknade ako misle da prestignu crveno-bele, jer u slučaju istog broja bodova na kraju prednost ima šampion iz ligaškog dela prvenstva.

Ono što bi moglo da da draž plej-ofu, to jest da mu je oduzme jeste to što se već u 1. kolu 14. aprila na stadionu ‘Rajko Mitić’ sastaju Crvena zvezda i Partizan. U slučaju pobede čete Vladana Milojevića sve bi bilo jasno, crveno-beli bi bili novi šampioni Srbije, jer je za neočekivati da lider šampionata u preostala četiri kola tri puta izgubi i jednom odigra bar nerešeno. Čak je pitanje i u slučaju nerešenog ishoda da li bi Partizan imao snage da zakuva prvenstvo, ali u slučaju da za osam dana četa Miroslava Đukića slavi, Superliga Srbije bi mogla da dobije drugu dimenziju, da li onu od pre 12 meseci, to bi zavisilo od preostalih šest kola.

Crvena zvezda jeste osvojila prvo mesto i ima šest bodova prednosti, ali čini se mnogo teži raspored u plej-ofu od pratioca Partizana. Oba tima u dogiravanju imaju četiri domaćinstva i tri gostovanja, a ako se ‘parnom valjku’ oduzme gostovanje na stadionu ‘Rajko Mitić’, može se videti da Zvezdi na sva tri putovanja neće biti nimalo lako.

Naime, Crvena zvezda u drugom kolu gostuje u Nišu koji ima evropske ambicije, zatim u Kruševcu u četvrtom kolu protiv Nepretka koji jedini uz Partizan ove sezone nije savladala i Novi Sad uvek neugodnoj Vojvodini. Na popularnu Marakanu pored večitog rivala dolaze Čukarički, Spartak i Voždovac.

Sa druge strane Partizan pored Zvezde ide u goste u trećem kolu u Novi Sad i šestom kolu na krov Tržnog centra. U Humsku stižu Čukarički, Radnički Niš, Napredak i Spartak. Mora se priznati da je Partizanu dosta lakše posle derbija.

Da li Partizan može da ponovi prošlu godinu i u plej-ofu se domogne titule?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0
6 Komentara
  1. Onaj ko bude igrao brzo, borbeno, snažno, taj će biti prvak! Ja sam navijač Zvezde, ali pokušavam da na sve gledam realno. Partizan ima jednu veliku prednost u odnosu na Zvezdu a to su mladi igrači i domaće snage! Iako se bori za titulu, trener Partizana Đukić je pokazao hrabrost i odmah pružio šansu čak četvorici omladinaca Cucinu, Markoviću, Đerleku i Jovanoviću. Đukić za razliku od Milojevića ne robuje lažnim veličinama i čim je, posle dve utakmice, video da je Suma čist promašaj, odmah ga je preselio na klupu, za to vreme Milojević nema hrabrosti da pruži šansu svojim mladim igračima Adžiću, Joveljiću, V.Nikoliću, Stanojevu, Terziću. To što mu povremeno igrju braća Ilić, to je zbog toga šta Zvezda ima obavezu prema nekom engleskom ligašu, a ne zbog toga što je Milojević hrabar! Milojević robuje lažnim veličinama stranih azilanata! On se kune u Bena, Frimponga i Donalda i daje im prednost u odnosu na naše mlade talente koji su izmislili fudbal za ove „kapitalce“.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pobedi li u Derbiju, Partizan je sigurno sampion! Voda u usima i proslogodisnji ishod trke su opasan psiholoski stres za Zvezdu. Stvarno ce biti tesko i u Derbiju jer i tu Partizan ima psiholosku prednost. Zvezda ima opasan teg o svom vratu, ta prednost neumitno sugerise da ide na remi i kontranapade a to je vec protiv rivala koji nema sta da izgubi vrlo kriticno. Ako Zvezda misli da osvoji titulu na zicer-blizer, ona mora da ide na pobedu istim zarom kao Partizan koji nema drugu opciju!Dobra je stvar sto zestoki rivali nemaju s kim nista da namestaju! Naprosto svih osam klubova imaju svoje realne racunice da mogu do Evrope! Pravi draft osmorice!
    Ocekujem zestok Derbi. Zelim samo posteno sudjenje. Cini mi se da je Partizan u boljoj formi od Zvezde, mada bih mogao reci da Zvezda ima i iskusniji i kompletniji tim.

    0
    0
    Odgovori
  3. Samo lupetate, tako ste govorili i za prolećni dio od osam kola, a Zvezda je povećala prednost u odnosu na decembar/2017. Po čemu je Vojvodina jači tim od Čukaričkog, a na kraju Partizan dolazi Zvezdi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter