0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Zasluženo – Bajern bio bolji na ‘Sančez Pishuanu’ i pobedio nakon preokreta

Objavljeno: 03.04.18 u 22:40

Tijago Alkantara je golom doneo veoma važan trijumf Bavarcima pred revanš u Nemačkoj.

Rezultatom 2:1 Bajern Minhen je u Španiji porazio Sevilju.

Izuzetno zanimljivih prvih 45 minuta meča i dva gola u samoj završnici poluvremena. Za prvi gol glavni krivac bio je španski fudbaler, ali u redovima Bajerna – Bernat. Eskudero je centrirao sa leve strane, lopta je išla pravo na defanzivca nemačke ekipe koji je pokušao da je glavom vrati Ulrihu, ali mu to nije pošlo za rukom. On ju je samo spustio, pravo do Sarabije koji je iz neposredne blizine postigao gol.

Samo šest minuta je trebalo Bajernu da dođe do izjednačenja, a uz dosta sreće je lopta ušla u gol domaćina. Nisu krivi ni Hesus Navas koji je potpisan kao strelac autogola, a ni Sorija pored kojeg je prošla jedna ne tako brza lopta. Riberi je utrčavao u kazneni prostor Sevilje, šutirao po zemlji, a njegov udarac je blokirao Navas. Međutim, uspeo je samo da promeni pravac lopte i na taj način prevari španskog čuvara mreže.

U 68. minutu je rešen meč. Loše branjen napad Sevilje, Riberi je išao po levoj strani i uočio u kaznenom prostoru samog Tijaga Alkantaru, uputio mu ne toliko dobar centaršut, ali dovoljan da ga Španac iskoristi. Dosta dugo je lopta putovala do Tijaga, međutim nikog nije bilo oko igrača Bajerna koji je sa lakoćom postigao drugi gol za svoj tim.

SEVILJA – BAJERN 1:2 (1:1)
/Sarabija 32 – Navas 37ag, Alkantara 68/

Stadion: Ramon Sančes Pichuan
Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Sevilja (4-2-3-1): Sorija – Sarabija, Kjer, Lengle, Eskudero – N’Zonzi, Pizaro – Korea (od 78. Sandro), Vaskez, Navas – Ben Jeder (od 80. Murijel);
Bajern (4-2-3-1): Ulrih – Kimih, Boateng, Humels, Bernat (od 46. Rafinja) – Javi Martinez, Alkantara – Riberi (od 79. Riberi), Vidal (od 36. Rodrigez), Miler – Levandovski.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter