0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

‘SEDAM VELIČANSTVENIH’: Oni su sada NBA zvezde, a osvajali su Evroligu, dvojica su iz Srbije

Objavljeno: 03.04.18 u 11:15

Specijalizovani košarkaški portal ‘Eurohops’ napravio je danas ‘sedam veličanstvenih’ igrača koji danas igraju u NBA ligi, a nekada su bili šampioni Evrolige.

Oni su ‘sedam veličanstvenih’, a dvojica dolaze iz Srbije. ‘Eurhops’ je danas predstavio sedam igrača koji danas igraju u NBA ligi, a osvojili su Evroligu. U ‘timu’ su bivši centar Real Madrida Salah Merži, danas član Dalasa, Džo Ingles nekada krilo Makabija, a danas član Jute, Ekpe Judo centar Fenerbahčea, a sada ‘petica’ Jute, Bogdan Bogdanović nekada bek Fenerbahčea, a sada ‘prva puška’ Sakramenta, Riki Rubio šampion Evrope sa Barselonom, a sada plejmejker Jute, Miloš Teodosić kralj asistnecija u CSKA, a sada organizator igre LA Klipersa i Manu Đinobili koji je sa Kinerom pokorio Evropu, a sada je višestruki šampion sa San Antonio Sparsima.

Bogdan Bogdanović je opisan kao veoma talnetovani igrač koji je svoj potencijal u Evroligi pokazao još noseći dres Partizana. Ipak, sav svoj kvalitet pokazao je u Fenerbahčeu koji je prošle godine vodio do evropske krune. Sada je član Sakramento Kingsa i beleži 11,6 poena po utakmici i ima 3,3 asistencije. Proglašen je za najboljeg mladog igrača na NBA Ol-Staru.

Miloš Teodosić je opisan kao ‘profesor za asistencije’, čovek koji ima čak osam F-4 Evrolige. Dva sa Olimpijakosom i šest sa CSKA iz Moskve. Sa ‘armejcima’ se domogao krova Evrope, a sada je član LA Klipersa. Prosek mu je 9,5 poena po utakmici i 4,7 asistencija.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter