2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

PARTIZAN NA BLOKADU UZVRATIO TUŽBOM: Ostoja Mijailović- Na protivzakonit način uništavaju instituciju, idemo na poništenje ugovora

Objavljeno: 22.03.18 u 17:21

Crno-beli se ovih dana nalaze u izuzetno teškom položaju, pošto je nakon zabrane registrovanja igrača (BAT) usledila i blokada računa od strane „Ekspo banke“.

Radi se o nekadašnjoj „Marfin banci“ kod koje je košarkaški klub Partizan podigao kredit još pre 13 godina, a zbog kamate od čak 21 posto dug kluba danas iznosi oko 1.200.000 evra.

Kako su banka blokirala račune crno-belima, onemogućivši im normalno funkcionisanje, uprava kluba je odlučila da „presavije tabak“ i sudskim putem pokuša da odblokira račun i spreči dalje puštanje menica.

-Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.400.000 evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, jeste Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana. Ugovore i svaki dokument koji je potpisan sa bankom pročitao sam najmanje po deset puta i nemam nijednu nepoznanicu. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda-, rekao je predsedkik Partizano Ostoja Mijailović za „Sportklub“.

Prvi čovek crno-belih otkrio je da je drugostepeni sud doneo odluku čime je dokazano da je Partizan u pravu, te da to što ova banka radi ne postoji nigde u svetu.

-Ako banka ponovo ne bude imala razumevanje jer su nas pre nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko 8.000.000 dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najverovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan. To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno-,izjavio je Mijailović .

Predsednik Partizana kaže da „Ekspo banka“ potražuje 1.290.000 evra, kada se oduzmu pomenutih 70.000 evra, ali ističe da mnogo šta tu ne štima.

-Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u ne pravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora. Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005. godine, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu menicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti. Od dolaska u Partizan najviše enegerije sam uložio upravo da isteramo do kraja odnos sa bankom-, zakključio je Mijailović razgovor za „Sportklub“.

0
0
2 Komentara
    • Ti Milane verovatno pratis kosarku par godina ili si klinac, pa dajes tako glup komentar.Svidjalo se tebi ili ne Partizan i jeste institucija.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter