0
Evroliga

EVROLIGA: Baskonija nastavila poteru za Makabijem, Real ubedljiv protiv PAO-a

Objavljeno: 08.03.18 u 23:47

Košarkaši Baskonije zabeležili su izuzetno važnu pobedu u borbi za plej-of, pošto su kao gosti savladali ekipu Valensije sa 81:71, u meču 25. kola najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa Pedra Martineza je do ovog trijumffa stigla furioznom završnicom, gde su serijom od 13:0 u poslednjih četiri ipo minuta uspeli da slome otpor domaćina.

Inače do poslednjih pet minuta Valensija je bila nešto bolji rival i maltene tokom čitavog meča održavala blagu rezultatsku predsnot. Međutim kada je bilo najvažnije potpuno su zakazali u napadu i pobeda je na kraju otišla u Vitoriju.

Pobednički tim u ovom susretu je predvodio iskusni Marselinjo Uertas koji je meč završio sa 19 poena (8/10 za dva) i sedam asistencija, pratio ga je Joanes Vojtman sa 16 poena i devet skova, a veoma zapažen bio je i Vensan Poarije sa 10 poena i 12 skokova.

Domaćina je predvodio Fernando San Emeterio sa 15 poena, Bojan Dubljević je dodao 12, a Tibor Plajs 10 poena.

U poslednjem meču večeri Real Madrid je bio ubedljiv protiv Panatinaikosa, rezultatom 92:75 i tako zadržaio petu poziciju ispred svog današnjeg rivala.

Kraljevski klub je nakon izjendačenog prvog poluvremena, nakon kojeg su imali vođstvo od jednog poena, u nastavku bio znatno bolji rival i na kraju upisao potpuno zasluženu pobedu.

Do sredine trećeg kvartala ekipa Pabla Lasa stigla je na plus 14 (56:42), a u poslednji desetominutni period ušli su sa devet poena viška.

Poslednja četvrtina nije donela trunku neizvesnosti i domaćin je na kraju samo još više uvećao prednost i upisao ubeljivu pobedu.

Najefikasniji u redovima Reala bio je Fabien Kozer sa 26 poena, Fakindo Kampaco je uz 15 poena upisao i po pet skokova i asistencija, dok je Valter Tavarez uz 14 poena dodao i sedam skokova.

Kod Atinjana ubedljivo najefikaniji je bio Majk Džejms sa 23 poena, Kej Si Rivers dodao je 12, Markus Denmon 11, dok je Nik Kalates ostao na 10 poena uz pet skokova.

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak

Himki – Milano 77:86
Efes – Makabi T.A. 81:94
Valensija – Baskonija 71:81
Real Madrid – Panatinaikos 92:75

Petak

CSKA- Unikaha
Žalgiris-Fenerbahče
Olimpijakos -Brose Bamberg
Barselona-Crvena zvezda

 

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter