0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DOGOVORENO: Grafičar je filijala Zvezde

Objavljeno: 09.02.18 u 18:40

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ postpisan je dogovor između Crvene zvezde i Grafičara o saradnji, a to znači da će talentovani momci iz ‘Ljutice Bogdana’ na Senjak da se kale.

Grafičar se opasno pojačao. Crvena zvezda i tim sa Senjaka potpisali su ugovor o saradnji, kojim će srpskoligaš postati filijala crveno-belih. To znači da će mladi igrači našeg najtrofejnijeg kluba igrati na pozajmici u Grafičaru. Ugovor su potpisali prvi čovek Crvene zvezde Svetozar Mijailović i direktor Grafičara Slobodan Govedarica.

— Ovo je lepa prilika da ovim činom potvrdimo dosadašnju veoma uspešnu saradnju sa FK Grafičar. Naše opredeljenje jeste da nam Grafičar bude filajala u kojoj će naši mladi igrači sticati svoje prvo seniorsko iskustvo i pripremati se za ulogu koja će im biti dodeljena u Crvenoj zvezdi. Zbog toga smo veoma ponosni na to što je u protekloj godini sve dobro funkcionisalo, i verujem da će ovim sporazumom saradnja biti unapređena. Kompetna infrastruktura Crvene zvezde će biti u službi Grafičara i njihovih ekipa – istakao je Svetozar Mijailović.

Prisutnima se potom obratio direktor Grafičara Slobodan Govedarica.

— Ovo je možda i najznačajniji događaj u istoriji Grafičara. Ovo je nadogradnja jedne uspešne saradnje koja je do sada funkcionisala na nivou omladinskih škola. Sada će biti uključen i prvi tim Grafičara koji će Zvezdi biti međustanica za perspektivne igrače na koje Zvezda ozbiljno računa i koji će se kroz nivo takmičenja treće lige spremati i obučavati da što pre budu prihvaćeni u prvom timu Crvene zvezde. Grafičar je krunisao dve godine uspešne saradnje ozbiljnim rezultatima omladinske škole, i to ulaskom omladinaca dva ranga više, odnosno kadeta jedan rang više. Oformljene su sve selekcije i u klubu smo veoma ponosni na rad naše omladinske škole. Nadamo se novoj saradnji u budućnosti i presrećni smo što je Crvena zvezda ukazala baš nama poverenje i trudićemo se da to poverenje opravdamo. Poželeo bih sreću igračima koji su nam se priključili ove godine i da se u što kraćem roku vrate na Marakanu i zablistaju u punom sjajnu. Igrači će trenirati u opremi Crvene zvezde, a igraće utakmice u Grafičarovim dresovima, za sada.

Mitar Mrkela je otkrio da će Grafičaru ove sezone biti pozajmljeno sedam igrača. To su golman Aleksandar Stanković, Aleksa Terzić, Veljko Nikolić, Nemanja Stojić, Slađan Rakić, Jug Stanojev i Stefan Cvetković. Sa njima će na Senjak i Četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon kao kordinator.

– Zvezda je svesno oslabila omladinski pogon, a sve u funkciji stvaranja igrača za prvi tim – rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Podsetimo, omladinci Crvene zvezde su lideri Superlige Srbije u svom uzrastu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter