1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Mornar slavio u Laktašima, Partizanu samo teorija u borbi za plej-of

Objavljeno: 04.02.18 u 19:34

Barani nastavljaju sa odličnim igrama u drugom delu šampionata, a ovoga puta su u okviru 20. kola regionalnog šampionata slavili na gostovanju Igokei, sa 93:79.

Mornar je ovaj susret prelomio u finišu treće i početkom četvrte četvrtine, pošto je domaći tim uspeo da početkom drugog poluvremena prestigne vođstvo od 10 poena, koje je crnogorski predstavnik poneo na veliki odmor (47:37).

Ipak već nakon dva ipo minuta igre u nastavku, Igokea je došla do preokreta i vođstva od 49:47, ali su se Barani pred poslednji desetominutni period ponovo odlepili na opipljiviju prednost 67:59.

Ekipa Mihaila Pavićevića je dobru igru iz finiša treće prenela i na četvrtu četvrtinu, do čije su polovine ponovo otišli na dvocifrenu razliku (79:69), a plus 10 bilo je i na ulasku u poslednji minut.

Sjajnu partiju u pobedničkom timu pružio je Derik Nidam, koji je susret završio sa 26 poena (5/9 za tri) i sedam asistencija, a pratio ga je Uroš Luković sa 16 poena.

Dvicufreni su hoš bili i Nemanja Vranješ i Vukota Pavić sa po 13 poena, Rejli-Ros je dodao 11, dok se Strahinja Mićović zaustavio na 10 poena.

Kod Igokee najefikasniji je bio Robert Rikić sa 20 poena, Ketin Renhart je dodao 18, a Dominik Artis 14 poena. Dvocifren je bio i Bili Preston sa 11 poena.

Nakon ovog trijumfa Barani su došli na prag plasmana među četiri najbolje ekipe, za šta će im verovatno biti dovoljan još samo jedan trijumf. Partizanu bi za eventualni plasman u plej-of sada uz pobede u svim mečevima trebala i sva tri poraza Mornara, dok tek za nijansu veće šanse ima FMP, kome bi uz sve pobede trebala i dva kiksa Barana, od kojih imaju bolji međusobni skor.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
1 Komentara
  1. Što će vam reč VEROVATNO, Mornar će SIGURNO u plej of sa samo još jednom pobedom u preostale tri utakmice bez obzira narezultate Partizana ? Kako vam to nije jasno ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter