7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/Cedevita/Marin Sušić

ABA LIGA: Bolje vesti iz Zagreba navijači Crvene zvezde nisu mogli da dobiju!

Objavljeno: 03.02.18 u 20:48

Košarkaši Cedevite savladali su Budućnost u derbi meču 19. kola ABA lige rezultatom 76:71.

Igralo se od početka meča koš za koš, a tek u poslednjim sekundama prve četvrtine Cedevita je stigla do pet poena razlike, košem Žganeca, 22:17.

Tu prednost povećao je Ukić na sedam već u prvom napadu svog tima u drugoj četvrtini, a do kraja deonice išla je i na devet poena (35:26), dok je poluvreme okončano rezultatom 40:33.

Samo dva minuta igre u trećem periodu bila su dovoljna Budućnosti da preko Dolmana i Gibsona dođe do izjednačenja (41:41), što je razbudilo domaće košarkaše, pa su odgovorili odlaskom na 50:43 sredinom treće deonice. Ipak, ubrzo je usledio novi pad, i Budućnost je najviše zahvaljujući Landriju na poslednju pauzu između četvrtina otišla sa vođstvom 57:56. 

Poslednjih deset minuta Podgoričani su započeli bolje, preko Ilića su stigli do 64:60, da bi na 3:50 pre kraja meča rezultat bio 69:64.

Zaigrali su bolje u odbrani domaći košarkaši, sa druge strane izabranici Aleksandra Džikića nisu uspeli da se snađu, pa su prvo preko Muse i Ukića sa slobodnih bacanja, a potom i košem Ukića posle prodora Zagrepčani preokrenuli na 72:69.

Gibson je na 47 sekundi pre kraja promašio trojku, Krušlin je pogodio uz faul, pa su na 25 sekundi pre kraja igrači Cedevite otišli na sedam poena razlike.

Ovim porazom, Budućnost je dala Crvenoj zvezdi šansu da protiv FMP Železnika stigne do prvog mesta tri kola pre kraja ABA lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0
7 Komentara
    • Грешиш дечко, ја сам утакмицу гледао неутрално јер ме ти тимови апсолутно не интересују, не знам због чега мислиш да се све врти око звезде. Али кад играч стане полс метра у аут тачно испред судије и овај ништа, како би ти то назвао?

      0
      0
      Odgovori
  1. Да ли се само мени чини да су судије навлачиле баш доста за домаћина?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter