0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVEK KOJI JE ZALUDEO NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE: Ko je i odakle dolazi nova zvezdina ‘zvezda u usponu’, Dilan Enis? (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.18 u 00:03

Dilan Enis je košarkaškoj javnosti u Srbiji postao poznat kada je nakon sjajnih partija u ekipi Mega Bemaksa stigao u v, ali je njegov put do Srbije bio više nego interesantan.

Momak rođen 1991. godine je tek po dolasku u Srbiju i zaduživanju opreme Mege došao u kontakt sa profesionalnom košarkom, s obzirom na to da je do pre samo godinu dana nastupao u – koledž košarci.

Naime, Enis je iskoristio priliku i šest godina je proveo igrajući NCAA šampionat, na šta je dosta uticao lom stopala u dresu Oregon Daksa, zbog čega je i dobio dozvolu da se, kao izuzetno talentovan, kroz koledž takmičenje vrati u formu koja će mu omogućiti da jednog dana zaigra u NBA ligi.

No, Enis je pažnju skauta privukao mnogo ranije. Odrastao je u Bremptonu, Ontario, da bi tokom srednjoškolskih dana nastupao za Sejnt Edmund, potom Vings akademiju u Bronksu, da bi konačno došao u Lejk Forest u Ilinoisu, gde je prosečno beležio 23 poena, sedam asistencija i osam skokova, a na jednom meču od 51 poena svog tima ubacio je 41.

Koledž karijeru započeo je na Rajsu, posle jedne sezone tokom koje je ušao među najbolje „frešmene“ (studenti prve godine) u ligi prešao je u Viljanovu, sa kojom je osvojio „Big Ist“ šampionat, uz skor 33-3. 

Ipak, ni odlične partije ni veliko poverenje nisu bili dovoljni da ga zadrže, pošto je želeo da se, umesto kao bek šuter, razvija kao plejmejker, pa je na iznenađenje svih zatražio transfer u Oregon. Iako je za „Dakse“ odigrao samo dva meča prve godine, nakon čega je polomio stopalo, a Viljanova osvojila šampionat, ispostavilo se da je napravio pravi potez, pošto je dobio apsolztno poverenje trenera Dejne Altmana, i odveo je ekipu na završni turnir, i to kao jedan od najstarijih košarkaša u istoriji NCAA.

Pokušao je da se izbori za odlazak u NBA tokom letnje lige, pošto nije draftovan 2017, i pružao je neke sjajne partije, a najupečatljivija jeste ona protiv LA Klipersa, kada je u dresu Golden Stejt Voriorsa ubacio 35 poena, uz osam pogođenih trojki.

Nije uspeo da se izbori za NBA ligu, ali jeste za ugovor u Megi, a potom i dolazak u Crvenu zvezdu, gde polako ali sigurno osvaja srca navijača.

Inače, interesantno je i to što je Dilanov rođeni brat Tajler tri godine mlađi, ali je zato 2014. godine izabran na draftu od strane Finiksa, pa je, dok je Dilan završavao svoju NCAA karijeru, Tajler već iza sebe imao tri godine iskustva, a od ove sezone nastupa za LA Lejkerse.

(Youtube/Real GD’s Latest Highlights)

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter