0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: ‘Armija’ srušila neosvojivu ‘tvrđavu’, PAO prvi put pao u ‘OAKI’

Objavljeno: 19.01.18 u 22:22

Košarkaši CSKA slavili su na gostovanju ekipi Panatinaikosa, rezultatom 75:70, u meču 19. kola najelitnijeg evropksog takmičenja.

Ekipa Dimitrisa Itudisa uradila je nešto što nikome ove sezone nije pošlo za rukom i savladala „zelene“ u Atini, što je prvi poraz grčkog šampiona kod kuće u 10 odigranih utakmica.

Moskovljani su do pobede došli u napetoj završnici, a ključne poene postigao je Serhio Rodrigez, koji je na 50 sekundi pre kraja pogodio trojku za vođstvo svog tima od 74:69. Kasnije je Španac sa linije penala potvrdio pobedu ruskog tima.

Inače najveći deo utakmice protekao je u izjednačenoj igri, gde je Panatinaikos prvu deonicu rešio u svoju korist sa pet razlike, da bi u drugom kvartalu uzvratili gosti uzvratili i na odmor otišli sa vođstvom od 31:29.

Nakon izjednačenog početka drugog dela utakmice, domaćin sredinom trećeg kvatrala pravi seriju 10:0 i odlazi na 46:36, ali je CSKA do kraja ovog perioda tu prednost potpuno anulirao i u poslednjih 10 minuta se ušlo sa rezultatom 51:51.

„Armejci“ su osetniju prednost počeli da prave sredinom četvrte deonice, kada su sa pet poena Higinsa i trojkom De Koloa, na tri minuta pre kraja poveli sa 71:63.

„Zeleni“ su uzvratili trojkom Riversa i tri penala Papasa i na dva minuta pre kraja prilaze na 71:69. Ipak tada sledi pomenuta trojka Ćaća Radrigeza, koji je na manje od minut pre kraja praktično slomio otpor domaćina, a zatim i sa linije penala potvrdio trijumf Moskovljana.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je  upravo Rodrigez sa 21 poenom (4/6 za tri), sledio da je Kori Higins sa 14 (4/5 za dva ,2/4 za tri) i pet skokova, dok je Otelo Hanter ubacio 12 poena . Dvocifren je bio i Nando De Kolo sa 10 poena (2/2 za tri) i tri asistencije.

Kod domaćina ponovo je sjajnu partiju pružio Nik Kalates, koji je uz 13 poena podelio 11 asistencija i uhvatio šest skokova. Poen više od njega ubacio je Nikos Papas, dok je sa 13 poena meč završio i Tanasis Adentokubo, koji je uhvatio i pet skokova. Dvocifren je takođe bio i Kej Si Rivers sa 11 poena.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter