0
Evroliga

FOTO: STARPORT

ALIMPIJEVIĆ PRED HIMKI: Zvezda nije tim koji ima prednost u ovakvom sistemu

Objavljeno: 15.01.18 u 19:29

Košarkaši Crvene zvezde sutra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekuju ekipu Himkija, u okviru 16. kola Evrolige.

Crveno-beli na dva uzastopna poraza odgovorila ubedljivom partijom protiv Cedevite, a trener Dušan Alimpijević se nada da njegov tim sutra može do osme pobede u najelitnijem evropskom takmičenju.

-Zvezda nije taj tim koji ima prednost u ovakvom sistemu takmičenja jer su drugi timovi pravljeni da bolje trpe ovakve rasporede i ritam. Mi smo u Evroligi ostvarili neke velike pobede koje će nam doneti samopouzdanje. Nadam se da ćemo uz navijače odigrati dobru utakmicu u kojoj bismo mogli da slavimo- rekao je mladi stručnjak i nadovezao se:

-Himki je ekipa, da tako kažem, ubedljivo pravljena sa mnogo jakim pojedincima, sa mnogo velikim imenima, koje predvodi Aleksej Šved. Jedan od najboljih napadača Evrolige. On ima sva prava u ekipi, dobar i veliki potrošač lopti. Ta potrošnja koju on ima uglavnom je svrsishodna, jer se rezultuje kroz poene. Ali ne samo uz njega, imate fenomenalnog Markovića, koji odrađuje svoju ulogu već godinama unazad na jedan fenomenalan način. Ne treba zaboraviti Dženkinsa koji ima drugačiju ulogu koju je imao do sada, ali takođe radi sjajan posao. Zaista jedan dobar, jak sastav, za koji ja verujem da je pravljen da ima mnogo više pobeda nego sada- rekao je strateg crveno-belih.

Alimpijević je istakao da u ovakvom sistemu takmičenja nema mnogo vremena za osvrtanje na prošle mečeve, te da je poraz u Istanbulu već zaboravljen.

-Prošlo je mnogo vremena od Efesa, ovakav ritam ne dozvoljava da se osvrćete na poraze, niti da živite u velikim pobedama. Ta utakmica je odavno arhivirana, ali su se greške i pad dobro analizirali-, kazao je Alimpijević, koji je istakao da u timu ne bi trebalo da bude promena z odnosu na meč sa Cedevitom:

-Osim nekih sitnih povreda, koje su normalne za ovakav raspored, mislim da ništa neće biti promenjeno u odnosu na utakmicu protiv Cedevite-, rekao je trener Zvezde.

Utakmica izmedju Zvezde i Himkija igraće se u utorak od 19 časova,  u hali „Aleksandar Nikolić“.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter