3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ: Nikome ne dugujemo, emocionalne izjave nekih prošlog leta su nas koštale!

Objavljeno: 13.01.18 u 19:50

Predsednik KK Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o sporu sa Evroligom i kaznom koju crveno-beli moraju da plate zbog kršenja fer-pleja.

Spor je rešen. Evroliga je sama objavila da je Crvena zvezda svoje obaveze ispunuila i da nema zabranu registrovanja igrača. O tome je za Tanjug govorio prvi čovek kluba Nebojša Čović, a preneo je košarkaški portal Eurohops.

– Imamo dokaze i dopis Evrolige da više nemamo dugovre, mi smo tim koji posluje transparentno. Drago mi je da su informacije objavljene javno kako bismo završili tu priču. Nikada nismo sakrivali dugove. Imali smo ih, ali ne prema bankama i poveriocima, već samo prema igračima i trenerima. To sam rekao još letos. Mi nismo bankomat kao što to neki pričaju, niko ne upupava novac u klub. Ne možemo da dovedemo igrača na kog prstom pokažemo, živimo od prodaje naših košarkaša – počeo je priču Nebojša Čović.

On je objasnio da je Crvena zvezda svoje obaveze izmirila zahvaljujući sponzorima, navijačima i Marku Guduriću, to jest njegovom transferu u Fenerbahče.

– Sve naše obaveze izmirićemo novcem sponzora i od prodaje karata. Takođe, pomaže nam i prodaja Marka Gudurića. Radimo dobar posao, imamo finansijske kontrole na pola godine i ako ne radite dobro slede sankcije Evrolige. Problem je nastao ovog leta kada su neki (Dejan Radonjić prim aut) dali neke emocionalne i neprimerene izjave. Zbog toga je otvoren proces. Kasnije smo imali sastanak na kom su bila četiri predstavnika Evrolige. Rekli smo im da dugujemo novac Marku Simonoviću, Nemanji Dangubiću, Milku Bjelici, Rajanu Tompsonu, Nejtu Volterus, Čarlsu Dženkinsu i Dejanu Radonjiću. Svi oni su sada isplaćeni ili su u procesu isplate. To je negde oko 450 hiljada evra, a nama tek sledi tranša od prodaje Gudurića 500 hiljada evra. Evroliga je upoznata sa svim našim potezima, u skladu je sa fer-plejom. Sad gledamo samo u budućnost – rekao je Nebojša Čović.

0
0
3 Komentara
  1. Vi svi iz medija da ste neki srbi i da vam je stalo do ove nase nacije, ne bi ste iz bojkota i principa prenosili intervjue ove izdajice, kriminalca i najvece sline u istoriji nase zemlje.. ne shvatate da ovako opravdavate najgore necasne radnje koje je ova osoba cinila u proslosti. Pravite se slepi i ludi pored uzasnih stvari koje je na kraju uspeo da opravda. A za Crvenu zvezdu, koja toliko galami o srbstvu nekom koje bi trebalo da ima veze sa casti i nekim ponosom imam samo da kazem da je toliko trula i bedna jer se poziva na srpstvo a vode je ljudi koji svaki dan urusavaju temelje nase nacije. TREBA DA VAS JE SRAMOTA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter