0
Evropske lige

PRIMERA: Sve je ‘pucalo’ u seviljskom derbiju, Betis pobedio ‘petardom’

Objavljeno: 06.01.18 u 22:36

Današnji program Primere završili su Sevilja i Betis, a gosti su slavili sa 5:3.

Ovo je bila jedna od zanimljivijih utakmica u Španiji u poslednje vreme.

Sem što smo mogli da vidimo osam golova, bilo je tu još svačega. Grube igre, koškanja, velikog broja prilika i pravih akcija, i svega onoga što ulazi u okvire fudbala.

Samo dvadesetak sekundi je bilo potrebno da na ovom meču vidimo prvi gol. Poveli su gosti preko Ruiza kojeg je sjajno proigrao iskusni Hoakin. U 13. minutu preko Ben Jedera Sevilja stiže do izjednačenja, da bi sredinom prvog dela igre Fedal prikucao glavom loptu u mrežu Sevilje za novo vođstvo Betisa. U 40. minutu još jedan štoper se upisuje u listu strelaca, sada na drugoj strani. Kjer postiže svoj prvi gol u sezoni za 2:2 na poluvremenu.

Blic-krig Betisa u drugom poluvremenu, prvo je Riza Durmisi ostao usamljen u kaznenom prostoru dumaćina što je uočio Budebuz i proigrao ga za 2:3, da bi nakon samo dva minuta Leon pogodio za prednost od dva gola Betisa.

Ali Sevilja se tu nije predala, još dva minuta igre i ponovo gol. Gužva u kaznenom prostoru zelenih, najbolje se snašao Lengle i smanjio zaostatak domaćina. Konačan ishod je u petom minutu nadoknade postavio Teljo.

U finišu je u potpunu ofanzivu prešla Sevilja želeći da izbegne poraz, u jednom od prekida je učestovovao i golman Riko što se ispostavilo kao greška. Nisu uspeli da postignu gol domaći, Teljo je povukao kontru, istrčao sam i sam završio napad za konačnih 5:3.

Nešto ranije je Eibar preokretom u završnici stigao do novih tri boda. Vijera je pogodio sa bele tačke za vođstvo Las Palmasa u prvom poluvremenu, da bi Oreljana u 73. i Enrih u 77. doneli preokret i tri boda gostima.

PRIMERA – 18. KOLO:

Subota

Atletiko Madrid – Hetafe 2:0 (1:0)
/Korea 18, Kosta 68/

Valensija – Đirona 2:1 (1:1)
/Ramaljo 27ag, Pareho 48pen – Portu 8/

Las Palmas – Eibar 1:2 (1:0)
/Vijera 32pen – Oreljana 73, Enrih 77/

Sevilja – Betis 3:5 (2:2)
/Ben Jeder 13, Kjer 40, Lengle 67 – Ruiz 1, Fedal 21, Durmisi 63, Leon 65, Teljo 96/

Nedelja

12.00 Leganes – Sosijedad
16.15 Barselona – Levante
18.30 Atletik Bilbao – Alaves
18.30 Viljareal – Deportivo la Korunja
20.45 Selta – Real Madrid

Ponedeljak

21.00 Malaga – Espanjol

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter