6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDAN TERZIĆ: Evo koliki su godišnji troškovi Crvene zvezde, Miloje sa nama do LŠ!

Objavljeno: 03.01.18 u 23:35

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je koliko je novca potrebno crveno-belima da bi izugrali sezonu.

Posle 25 godina Crvena zvezda je dočekala proleće u Evropi. ‘Zlonamerni jezici’ se pitaju kako kada je tim iz ‘Ljutice Bogdana’ okovan dugovima, to jest otkud novac da se formira jak tim. Sve to objasnio je u intervjuu za Novosti Zvezdan Terzić. Generalni direktor kluba je otkrio koliki su troškovi na godišnjem nivou i koliko Crvena zvezda zarađuje.

– Dan u Crvenoj zvezdi košta 35.000 evra, troškovi kluba su između 12 i 15 miliona evra godišnje. Mi moramo na proleće da imamo novac za izmirenje obaveza prema bankama, za završetak trening-kampova i infrastrukturu, da bismo redovno izmirivali plate igračima… Ipak, u velikij meri smo se stabilizovali, a ja sam uveren da će sve biti bolje i bolje. Mi smo poslednje dve godine generisali prihod od 50 miliona evra, od toga 30 miliona od transfera, 6,5 od UEFA, 3,5 od ulaznica, osam miliona od „Gasproma“ i dva od „Telekoma“, naših sponzora. Sportski rezultati su i te kako podigli imidž i vrednost Crvene zvezde – rekao je Zvezdan Terzić.

Generalni dirketor Crvene zvezde je potom pričao o treneru Vladanu Milojeviću.

– Njegov dolazak dočekan je sa mnogo skepse, jer je u Srbiji vodio samo Čukarički. Milojević se uklapa u profil koji je potreban Crvenoj zvezdi. Hrabar je, harizmatičan, sistematičan, ima kopču sa klubom, jer je bio igrač i trener mlađih kategorija. Voleo bih da Milojević ostane ovde kao dugoročan projekat – rekao je Terzić, a onda se osvrnuo na pojedina pisanja da je sjajni stručnjak na meti Olimpijakosa.

– Nesporno je da je Milojević postao interesantan mnogima. Napravio je fantastične rezultate, imaće slatkih muka. Ali, i kod njega postoji sportski i profesionalni izazov da proba da uvedemo ekipu u Ligu šampiona, što je san svakog zvezdaša. Mislim da bi otišao potpuno nedorečen. Međutim, verujem da će se ta saradnja sigurno nastaviti. Mi smo na početku stvaranja jedne ozbiljne priče.

0
0
6 Komentara
  1. i on kaze da je zvezda smanjila dugovanja- kako gospodine pametni-ajmo ga na sledecim izborima izabrati za predsednika vlade, jer to nema nigde u svetu vratis jedan a otpisu ti i racuna se 6 miliona evra vracenog dugovanja. Sa njim bi nasa zemlja i narod verovatno ovakvim nacinom rada ziveo u blagostanju.

    0
    0
    Odgovori
    • Pametnjakovicu kad nesto neznas onda nemoj da pises i komentarises vraca 6 miliona eura toliko treba da uplati za 1,5 godina, a 6 miliona koje su kamate se otpisuju(mada to samo kod nas moze da uzmes kredit a onda da vratis duplo svuda u svetu je izmedu 7 % i 16%).Tako da pametnjakovicu vracas glavnicu uz otpis kamata.

      0
      0
      Odgovori
    • Kada nesto ne znas, ili se u nesto ne razumes bolje cuti.. tako delujes pametnije. Neka radi ovaj gispodin kako i radi do sada. Prvi put posle dugo vremena Zvezda ima kvalitetan tim, trenera, ali i sloznu upravu koja radi svoj posao. Dr Terzic je preporodio Zvezdu, smanjio dug za vise od pola, ali to opet smeta nekim ljudima koji bi samo da pljuju, svejedno da l rade dobro ili lose..

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter