0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Budućnost u poslednjoj četvrtini slomila Cibonu, za povratak na čelo tabele

Objavljeno: 30.12.17 u 23:14

Podgoričani su na gostovanju u „Draženovom domu“ ostvarili pobedu protiv Cibone rezultatom 93:87, u meču 14. kola regionalnog šampionata.

Domaćin je na ovoj utakmici pružio snažan otpor favorizovanoj Budućnosti, koja je dobro otvorila ovu utakmicu i u finišu prve četvrtine došli do prednosti od 25:17.

Iapak nastavak donosi buđenje „Vukova sa Tuškanca“ koji su postepeno topili prednost protivnika i na kraju na poluvreme otišli sa vođstvom od 40:39.

Zagrepčani nisu posustajali ni u nastavku, pošto su odigrali izjednačenu treću četvrtinu nakon koje je tim Aleksandra Džikića ipak uspeo da povrati vođstvo i u poslednji kvartal uđe sa prednošću od tri poena.

Utakmica je praktično prelomljena nakon četiri minuta igre u četvrtom periodu, pošto je Budućnost tada došla do prve dvocifrene prednosti, koju su do kraja uspeli da sačuvaju uprkos tome što je Cibona prilazila i na tri-četiri poena zaostaka.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nemanja Gordić sa 23 poena, dok je četiri manje dodao Kajl Gibson.

Kod Cibone odličnu partiju pružio je Luka Žorić koji je uz 19 poena upisao i 10 asistencija, a pratio ga je Karlo Uljarević koji je dodao 14 poena.

 

ABA liga- 14. kolo

Zadar-MZT 105:80

Mornar-Mega Bemaks 87:83

Igokea-Cedevita 69:61

FMP-Partizan 83:71

Cibona-Budućnost 87:93

Crvena zvezda-Olimpija

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter