0
Košarka

NBA: Jokiću izmakao novi dabl-dabl, Teodosić se vraća u ‘mašinu’

Objavljeno: 19.12.17 u 09:10

Dvojica srpskih košarkaša sinoć su bila na parketima najjače košarkaške lige.

Nikola Jokić u porazu Denvera od Oklahome i Miloš Teodosić takođe u porazu svojih Klipersa, od San Antonija.

Obojica su još uvek u fazi poravratka iz povreda, Jokića tek očekuju pravi napori ove sezone ali je još uvek sa nešto manjom minutažom i mečeve ne počinje kao starter. Za to vreme Denveru ne ide baš najbolje, iako su vodili veći deo meča na kraju su izgubili sa ‘pola koša’. Od samog starta utakmice pa do sredine treće deonice su Nagetsi u kontinuitetu vodili. Prednost je bila i dvocifrena, ali je Tander spuštao i uspeo da preokrene. Uzbudljivo je bilo i u finišu ali Nagetsi nisu uspeli da stignu do trijumfa.

Jokić je za 25 minuta igre bio blizu novog dabl-dabla pošto je ubacio 13 poena i falio mu je jedan skok za dvocifren broj i u tom segmentu. Geri Heris je predvodio Nagetse sa 17 poena, dok je Rasel Vestbruk sa 38 poena bio najbitniji faktor nove pobede Tandera.

U igri Los Anđeles Klipersa sve više ima Miloša Teodosića, ne prema minutaži, već po primećenosti na parketu. Često zna kapiten reprezentacije Srbije da oblikuje igru tima Doka Riversa što je radio i noćas protiv Sparsa, ali je njegov tim ipak poražen sa 109:91. Nakon početnog vođstva Denvera na samom startu utakmice, San Antonijo je preokretom došao do prednosti koju je imao u celom daljem toku utakmice. Išlo je to i do plus 18, a pred kraj treće četvrtine su Klipersi imali šansu da se vrate, međutim bezuspešnu.

Srpski plejmejker je igrao 27 minuta i za to vreme imao osam poena i pet asistencija, po 13 su ubacili Vilson i Džordan. Lamarkus Oldridž je na drugoj strani najbolji bio sa 19.

REZULTATI:

Njujork Niks – Šarlot 91:109
Boston – Indijana 112:111
Majami – Atlanta 104:110
Filadelfija – Čikago 115:117
Juta – Hjuston 99:120
Portland – Minesota 107:108
Denver – Oklahoma 94:95
Finiks – Dalas 97:91
LA Klipers – San Antonio 91:109
Golden Stejt – LA Lejkers 116:114

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter