0
Košarka

TEODOSIĆ: Ne bismo se prošetali, ali je zlato bilo velika šansa da smo bili kompletni

Objavljeno: 17.12.17 u 13:44

Miloš Teodosić, plejmejker reprezentacije Srbije i Los Anđeles Klipersa, za „Glas Amerike“ je pričao o Evropskom prvenstvu, NBA ligi…

Teodosić je zbog povrede propustio šampionat „starog kontinenta“, što ne može da prežali:

Pre svega mi je jako žao što nisam bio sa ekipom na ovom prvenstvu jer mislim da smo otišli sa kompletnom ekipom, ne mogu da kažem „da bismo se prošetali kroz prvenstvo“, ali imali bismo imali ogromne šanse za zlato“, rekao je Teodosić.

Ipak, ističe da je i srebrna medalja ogroman uspeh:

Opet je to bio veliki uspeh za sve momke koji su bili tamo i jako mi je drago da su osvojili medalju. U tom oslabljenom sastavu dost ljudi ih je potcenilo, ali su oni napravili sjajan uspeh i sve čestitke, kazao je Teodosić.

Potom se osvrnuo i na povredu zbog koje je propustio 22 utakmice Los Anđeles Klipersa:

Desila se ta nezgoda, pošto sam doživeo povredu. Ona je sada iza mene, imao sam nekih šest-sedam nedelja da se što bolje spremim… Imamo generalno mnogo problema, Beverli je završio sezonu, Grifin i Galinari ne igraju… Od jedne ekipe po mom ukusu, došli smo do problema sa povredama, ali dobro, mislim da ćemo biti kompletni do januaru (bez Beverlija) i da ćemo igrati još bolje, rekao je popularni Teo.

Ubeđen je da mogu u doigravanje:

I dalje postoji šanse da uđemo u plej-of. Važna stvar je da je Zapad dosta jak, možda najjači u poslednjih nekoliko godina, predstoji nam nekih 55-60 utakmica, tako da ćemo videti, rekao je plejmejker Los Anđeles Klipersa.

Za kraj, na red je došla i razlika između evropske i košarke u NBA.

Brža je košarka i igra se za nijansu jače. Ima razlike, ali generalno mi nije bilo vremena da se priviknem na stil igre. Nije preterano velika razlika između evropske i američke košarke, zaključio je Teodosić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter