0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Iznenađenje u Zadru, pala Budućnost!

Objavljeno: 15.12.17 u 19:56

Sjajna rola Bostika za tek drugi poraz Podgoričana u ovoj sezoni.
Zadar je na svom parketu porazio Budućnost rezultatom 78:69.

Od samog starta se videlo da Zadrani danas neće biti lak zalogaj za trenutno prvoplasirani tim na Jadranu. Igrao se egal od početka utakmice koji je trajao tokom svih 10 minuta prve deonice. Značajni pad u igri je do poluvremena doživela ekipa Budućnosti koja je u drugom periodu uspela da ubaci samo 11 poena. Pali su procenti šuta izabranika Aleksandra Džikića koje na momente ništa nije htelo.

U drugo poluvreme je Zadar ušao sa dvocifrenom prednošću i dobrom šansom da se pobedom dodatno približi pozicijama koje vode u plej-of ABA lige. Najbolju igru su gosti prikazali u drugom poluvremenu kada se činilo da mogu da su se vratili u meč i da u završnici mogu da dođu do preokreta, što se ipak nije desilo. Dobra odbrana hrvatskog tima je imala rezultata, a Budućnost bezidejna u napadu.

Džošua Bostik je bio najbolji u pobedi domaćina sa 20 poena, dok je Domagoj Vuković dodao 14. Kajl Gibson je na drugoj strani imao 21, a Nemanja Gordić 11. Falio je u igri Podgoričana Nikola Ivanović koji je za 21 minut igre imao 12,5 procenta uspešnosti šuta (1/8 iz igre).

ABA LIGA, 12. kolo:

Petak:

Zadar – Budućnost 78:69

20.00 Igokea – Olimpija

Subota:

19.00 Partizan – MZT

Nedelja:

17.00 FMP – Cedevita

19.00 Mornar – Crvena zvezda

19.00 Cibona – Mega Leks

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter